Lleida
20-41° C (sol)
97% 26 km/h


La massificació marca la primera baixada de falles de l’any a DurroAlguns pobles es plantegen restringir el nombre de fallaires


Des de que va ser declarada Patrimoni Mundial per la Unesco fa quatre anys, la festa de les falles del Pirineu no para de sumar participants i espectadors. El que en principi és motiu d’orgull per a una tradició mil·lenària comença a comportar molèsties i problemes per la massificació. L’any passat, pobles com el Pont de Suert i Vilaller van enregistrar prop de 400 fallaires respectivament, una xifra impensable fa uns anys.

Durro va estrenar dissabte la temporada amb més de 200 fallaires, entre nens i adults, que van ocupar l’esplanada de l’ermita de Sant Quirc i van tenir dificultats per encendre les falles per la gran quantitat de fallaires i també de públic. Les restriccions de vehicles als accessos ja fa anys que es produeixen per evitar col·lapses de trànsit, però ara es comencen a plantejar la seva aplicació també en les baixades de falles per raons de  seguretat i respecte a la tradició. Els primers que començaran a restringir les baixades són alguns de la Vall de Boí.

Boì, que celebra la festa la nit de Sant Joan, va fer pública una circular on acota el nombre máxim de fallaires en 150, i d’aquests només podran baixar els veïns del poble més un per casa, els empadronats a la Vall i els titulars de segones residències. Així, es pretén reduir la massificació que porta a baixar falles a moltes persones de fora dels pobles, especialment turistes.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats