Lleida
3 - 13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Mesa del Parlament estudia emprendre accions penals després del 'no' del Suprem a Sànchez per assistir a la investiduraL'òrgan de la cambra demana que es valori el cas per si s'ha "vulnerat" la institució amb la decisió del tribunal


La Mesa ha acordat demanar als serveis de la cambra que estudiïn si s'escau d'emprendre accions penals, en nom del Parlament, després que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena denegués a Jordi Sànchez (JxCAT) la llibertat provisional i el permís de sortida puntual de la presó de Soto del Real per assistir com a candidat a la sessió d'investidura, inicialment prevista per aquest dilluns.

La Mesa ha acordat demanar que es valori el fons i la forma de les accions es podrien dur a terme per esbrinar, segons fonts parlamentàries, si s'ha "vulnerat" la institució amb aquesta decisió judicial. Les mateixes fonts han apuntat que es podria estudiar el cas amb experts en dret penal per tal de "defensar" el Parlament. La reunió de la Mesa d'aquest dimarts s'ha allargat unes tres hores.

La sala d'apel·lacions del Suprem dona cinc dies a totes les parts per posicionar-se sobre el recurs de Sànchez

La sala d'apel·lacions del Tribunal Suprem ha rebut el recurs presentat per la defensa de Jordi Sànchez i ha donat cinc dies a totes les parts (defenses, Fiscalia, Advocacia de l'Estat i acusació popular) per tal que es pronunciïn. L'advocat de Sànchez, Jordi Pina, va presentar el recurs aquest dilluns per demanar a la sala que revisi la decisió del jutge Pablo Llarena que, en una interlocutòria dictada divendres passat, s'oposava a deixar en llibertat Sànchez i tampoc li donava permís per assistir al ple d'investidura.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats