Lleida
16-30° C (pluja)
97% 26 km/h


La nova edició del premi de pintura Miquel Viladrich creix i s’obre a artistes de tot el mónEl termini per a presentar els originals, de temàtica lliure, finalitzarà el pròxim 30 de juliol


L’Ajuntament de Torrelameu ha obert la convocatòria de la nova edició del premi internacional de pintura Miquel Viladrich, que continua creixent i s’obre a artistes de tot el món.

Instituït pel consistori del municipi de la Noguera, i amb el patrocini de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la col·laboració del Cercle de Belles Arts de Lleida, el premi Miquel Viladrich, que se celebra de forma bianual, ha donat a conèixer les bases de la seva dissetena edició. 

El guardó, que enguany s’obre a artistes de tot el món, el que li atorga una major notorietat i reconeixement, compta amb tres premis econòmics, dotats amb 4.000, 2.000 i 500 euros respectivament. Des de l’organització informen que el termini per presentar obres a concurs finalitzarà el 30 de juliol.

La tècnica i temàtica dels originals poden ser de lliure elecció, encara que hauran de ser original i inèdita, és a dir no haver participat anteriorment en el concurs. El jurat, format per representants del consistori, l’IEI, el Cercle de Belles Arts i professionals del sector, donarà a conèixer el guanyador el mes d’octubre, entregant el premi el dia 27, moment en què també s’inaugurarà l’exposició amb totes les obres seleccionades pel jurat. 

En l’edició del 2017, el primer premi va viatjar a la localitat malaguenya de Marbella i va ser per a l’artista Pedro Peña Gil amb The dock. Aquell mateix any, el certamen va ser tot un èxit i va comptar amb la participació a concurs un total de 200 obres. 

Altres guanyadors del Miquel Viladrich de pintura han estat: Carolina Valls Juan (Arquitectura efímera, 2013) i Laura Medina Solera (Sobre mi pròtesis-casa, 2015).

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats