Lleida
2 - 12° C (boira i sol)
97% 26 km/h


La Paeria ajorna el cobrament de la plusvàlua fins que l'Estat reformi la lleiL'Ajuntament vol evitar litigis després de perdre contenciosos amb famílies perjudicades


L'Ajuntament de Lleida ha paralitzat el cobrament de la plusvàlua fins que l'Estat aprovi una nova llei que reguli l'impost. La plusvàlua o impost municipal sobre l'increment de valor dels terrenys urbans, que grava totes les transmissions d'immobles i terrenys urbans, ja siguin per venda, herència o donació, està en perill des que fa un any el Tribunal Constitucional (TC) sentenciés que els ajuntaments no poden cobrar-si els habitatges i solars s'han venut a un preu menor o igual al de compra, un fet habitual després de la crisi econòmica.

La decisió judicial, que estima que no es pot cobrar l'impost quan no hi ha un increment del valor immobiliari, ha fet que alguns contribuents de Lleida hagin recorregut als tribunals i que, en almenys dos casos, hagin obligat a la Paeria a retornar l'import cobrat. Davant aquest fet, el consistori ha ajornat provisionalment la liquidació de totes les plusvàlues "a l'espera de comptar amb una normativa definitiva de referència", segons fonts municipals.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats