Lleida
7/19° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Paeria anul·la temporalment les targetes ‘Hores Blaves’ per als conductores sense multesDurant els pròxims dies es revisaran els pressupostos i es decidirà el futur d'aquestes bonificacions


Segons va informar ahir la Paeria, les targetes “Hores Blaves” deixessin de donar el servei actual a partir del pròxim 1 de març, almenys temporalment. Durant els pròxims dies es farà un balanç dels pressupostos de la zona blava de Lleida i del servei en si i es decidirà sobre la seva continuïtat.

Des de 2015, tots els conductors que no havien rebut cap multa de trànsit durant un trimestre, disposaven de dotze hores i mitja d'aparcament gratuït en les zones blaves de la ciutat, utilitzant una targeta que expedia l'empresa concessionària EYSA. Es podien arribar a acumular fins a 50 hores, però havien de gastar-se en un any, entre l'1 de març i el 28 de febrer. Aquest pròxim 1 de març no començarà un nou cicle, sinó que les targetes deixessin de funcionar, almenys fins que la Paeria decideixi què es fa finalment.

En declaracions al MATÍ, l'empresa concessionària de la zona blava EYSA va confirmar que la Paeria encara no s'havia posat en contacte amb ells per a començar amb la campanya de renovacions de les targetes de la zona blava, per la qual cosa ja no tenien previst continuar donant aquest servei a partir de l'1 de març.

La decisió de si les targetes “Hores Blaves” continuaran funcionant enguany la prendrà la Paeria en els pròxims dies o setmanes, una vegada s'hagin liquidat els pressupostos anuals de la zona blava i es valori la continuïtat de les hores gratuïtes per als conductors sense multes.

Segons dades de la concessionària, durant el 2018 es van lliurar 23.196 targetes de Hores Blaves, tres mil més que durant l'exercici anterior, amb les quals es van recarregar un total de 356.287 hores gratuïtes d'aparcament, de les quals es van consumir 245.335. La resta d'hores no utilitzades van caducar el 28 de febrer de 2019.

La bonificació que sí que segueix en peus és la que rebran els conductors de vehicles elèctrics, els quals disposaran d'elles durant dos anys més com a mínim, segons va anunciar el departament de mobilitat el gener passat. Aquests vehicles també tenen disponibles una sèrie de carregadors gratuïts repartits per la ciutat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats