Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Paeria constitueix les tres comissions tècniques per avançar en el pla d'actuació per a la campanya de la fruita 2020Abans d'acabar l'any es tornarà a convocar la taula institucional per debatre les propostes que en sorgeixin


L'Ajuntament de Lleida ha constituït les tres comissions tècniques de treball que permetran avançar en el pla d'actuació de la campanya de temporers 2020. Es tracta de les comissions de contractació, d'allotjament i de persones vulnerables. Cada espai ha de servir per generar debat i propostes que després s'elevaran a la taula institucional, on es decidirà quines i de quina manera s'incorporen al pla d'actuació final per implementar-lo en l'àmbit municipal. La regidora de Polítiques per als Drets Socials, Regina Cairol, ha presidit aquest dimecres la reunió interadministrativa, a la qual han assistit representats de les administracions implicades i dels agents locals que participen en la campanya, entre els quals sindicats, entitats socials i associacions agràries.

Durant la trobada, s'ha fet una proposta de cronograma i de reglament intern de funcionament. Així, les comissions es reuniran les pròximes setmanes i abans d'acabar l'any es convocarà la reunió amb les persones representants. Cairol ha explicat que s'han d'anar marcant fites a curt termini per adaptar-les i fer canvis si és necessari per ajustar-les millor.

El pla d'actuació per a la campanya de la fruita 2020 té com a objectiu prioritari l'atenció social i humanitària per tal de garantir les necessitats bàsiques a les persones que arriben a Lleida sense recursos per treballar a la fruita, algunes sense contracte de treball, mentre altres a les quals l'empresari que les contracta no els garanteix el dret a disposar d'allotjament.

La resposta a aquest tema s'haurà de donar de manera transversal, salvaguardant els drets laborals i socials de les persones i garantint les seves necessitats bàsiques, segons ha assenyalat la regidora. A més, s'ha de vetllar per un acompanyament més enllà de l'atenció d'urgència, amb el suport de les entitats i les administracions vinculades a la campanya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats