Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Paeria de Balaguer ha posat en marxa la segona edició dels Pressupostos ParticipatiusComptaran amb una partida de 150 mil euros i les propostes aquest any les farà la ciutadania


La Paeria de Balaguer ha posat en marxa la segona edició dels Pressupostos Participatius. Comptaran amb una partida de 150 mil euros i les propostes aquest any les farà la ciutadania. Les propostes es poden fer fins el 14 d'octubre a l'App Bústia Ciutadana, a la webfemlanostra.balaguer.cat o presencialment a la casa de la Paeria.

La presentació s'ha fet pel canal de Youtube de la Paeria i s'ha explicat el seu funcionament i les diferents fases, que en total seran 5 entre els mesos de setembre i desembre. Les fases s'han dividit en cinc períodes: el de presentació; el període en què es faran les propostes; la valoració; la votació i la presentació dels projectes guanyadors. 

A diferència de l'any passat, les propostes aquest any les farà la ciutadania i els canals pels quals es podran fer arribar les diferents idees seran: presencialment, a través d'un formulari físic que estarà disponible a la casa de la Paeria o en línia, a través d'un formulari que hi haurà a l'App Bústia Ciutadana. També es poden presentar les propostes a la web femlanostra.balaguer.cat o en les sessions sectorials que es convocaran des de l'Àrea de Participació de la Paeria.

Les propostes es poden fer fins el 14 d'octubre. Del 15 al 22 d'octubre es farà una anàlisi de les propostes per tal de poder realitzar el dia 23 d'octubre un procés per debatre i argumentar-les.

Del 26 d'octubre fins al 19 de novembre es farà la valoració tècnica de les propostes per estudiar-ne la seva viabilitat i deixar-les a punt per la fase 4, la de votació, que s'obrirà novament a la ciutadania del 20 al 30 de novembre. El dia 4 de desembre es preveu poder presentar els resultats finals. 

Els pressupostos participatius comptaran amb una partida de 150.000 euros, que es veurà reflectida al pressupost ordinari de 2021 i pel que fa als criteris que han de seguir les diferents propostes hi ha, per exemple, que cada proposta no superi la quantitat de 150.000 euros; que siguin legals; viables tècnicament; assumibles per la Paeria; que facin referència a inversions i no a serveis ni a millores en els serveis; que siguin competència de la Paeria; que no afectin a més d'un exercici pressupostari i, entre altres, que no comportin accions d'exclusió social i siguin del màxim gaudi per a tota la ciutadania.

Per fer possibles aquests pressupostos s'ha creat una Comissió de Seguiment amb la incorporació de dues persones voluntàries, una persona representant de la ciutadania i una altra representant de les entitats.

La revegetació de l'Avinguda dels Països Catalans, la senyalització urbana, i l'adequació de la vorera del Pavelló Molí de l'Esquerrà són les tres propostes guanyadores del pressupost participatiu de Balaguer de l'any passat i que s'han inclòs al pressupost d'aquest 2020 per ser executades aquest últim trimestre. 

L'any passat van participar 733 persones en el primer procés del pressupost participatiu de Balaguer i la Paeria de Balaguer espera poder millorar aquesta xifra. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats