Lleida
17/29° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Paeria detecta que l'arbre més 'alt' de Lleida pateix estrèsSegons fonts municipals, la debilitat de l'arbre podria estar relacionada amb les pobres condicions de la zona, on el sòl té molta pedra mare.


La Paeria ha pres mesures per enfortir l'arbre plantat al Baluard de la Reina de la Seu Vella, que pel que sembla pateix un procés d'estrès. Des de fa mesos la robínia (o falsa acàcia) està feble i amb mal aspecte, tant que alguns visitants de la Seu Vella es van alarmar i informaran a la Paeria perquè prengués mesures. Es tracta d'un grup de persones que té especial estima a aquest arbre "referent", sobretot pel fet que és el que està plantat a més altura a la ciutat. Aquestes persones tenen por que l'exemplar pugui estar agonitzant, de manera que reclamen una intervenció urgent per salvar-lo.

Sobre això, la Paeria va confirmar que aquesta espècie d'acàcia té les fulles cloríticas (amb falta de sals que produeix la pèrdua del color verd) i algunes branques seques, de manera que han determinat que pateix un estrès "que pot arribar a assolir un estat crític i fins i tot la seva mort ". En tot cas, els serveis de jardineria ja han iniciat un tractament, que consisteix a realitzar regs regulats manuals, mentre que "la setmana que es realitzarà una aportació de toves líquids per induir a la formació d'arrels i protegir les actuals".

Segons fonts municipals, la debilitat de l'arbre podria estar relacionada amb les pobres condicions del sistema d'arrels en aquesta zona del Turó de la Seu Vella, on el sòl té molta pedra mare. Així, "mentre les arrels disposen de terra bona no hi ha problema en el seu desenvolupament normal, però quan les arrels d'explorar fora de la seva zona de confort, on no hi ha espai per créixer o on s'acumula aigua que no es pot drenar, és quan l'exemplar manifesta la seva estrès ", segons la Paeria. En general, la part de l'arbre que dóna al nord té les fulles i les branques en bones condicions, la qual cosa indica que les arrels allà estan en condicions. Per contra, la resta de l'arbre està més feble i en poques setmanes es quedarà sense fulles.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats