Lleida
18/32° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Paeria i Aqualia, en converses per instal·lar comptadors socials d'aigua per a les famílies vulnerablesL’acord ha de permetre donar compliment a la llei de pobresa energètica 24/2015


El govern de la Paeria i l’empresa concessionària del servei d’aigües de la ciutat, Aqualia-Aigües de Lleida, van iniciar ahir converses per tal de signar pròximament un conveni de col·laboració que ha de permetre donar compliment a la protecció d’aquest subministrament bàsic per a les persones vulnerables que preveu la llei de pobresa energètica 24/2015. El tercer tinent d’alcalde i regidor d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, ha explicat que la trobada ha estat molt positiva i ha agraït la bona voluntat de l’empresa per donar solució a aquest important problema social.

La signatura d’aquest acord, ha assenyalat Talamonte, ha de permetre la instal·lació de comptadors socials d’aigua, que donarien cobertura al subministrament d’aigua a les persones vulnerables en situació irregular d’ocupació d’habitatge. D’aquesta manera se solucionaria el conflicte que hi ha ara en casos de comptadors comunitaris d’aigua, quan són la resta de veïns els que han d’acabar fent front al cost d’aquest servei social. “Confiem que el conveni es pugui signar en un termini d’un o dos mesos i que d’aquesta manera puguem aportar solucions molt importants i esperades pels ciutadans de Lleida que més ho necessiten”, ha afirmat Talamonte.

La reunió d'ahir va comptar amb la presència de diversos directius d’Aqualia i per part de l’Ajuntament, a més de Talamonte, hi van participar la quarta tinent d’alcalde Sandra Castro, la regidora de Persones, Comunitat i Agenda 2030, Mariama Sall, el gerent municipal, Josep Maria Sentís, i un tècnic del negociat que gestiona aquest contracte. Pròximament, se celebrarà una nova reunió per mirar de concretar els acords i fixar, si s’escau, una data per signar el conveni. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats