Lleida
10 / 21° C (pluja)
97% 26 km/h


La Paeria només va fer un terç de les inversions previstes l'any passatEl PDeCAT critica la "mala gestió" dels comptes municipals del PSC


La Paeria només va executar l'any passat inversions per valor de 5,9 milions d'euros, menys d'un terç del pressupostat inicialment, que van ser 20 milions, segons el PDeCAT. El grup municipal del PDeCAT va replicar ahir al "discurs triomfalista" de l'equip de govern (PSC) de la Paeria, que la passada setmana va donar una imatge molt positiva de la seva gestió econòmica en presentar les dades de la liquidació del pressupost de 2018 que revela un superàvit de 4,8 milions d'euros. 

El president del grup municipal del PDeCAT a la Paeria, Toni Postius, per contra, ha criticat la "mala gestió econòmica" del govern "que continua exigint molt als lleidatans pel que fa al pagament d'uns impostos que són dels més cars de l'estat, però en canvi fa una gestió dels diners que deixa molt a desitjar ". En concret, ha afirmat que els ingressos previstos el 2018 eren de 164 milions d'euros, encara que en realitat només van ser de 157. Postius va afegir que, com cada any, els ingressos previstos per venda de patrimoni (bàsicament finques) són ficticis. Així, l'any passat es preveia rebre 6,9 ??milions d'euros, però al final només van ser 144.000 euros. Postius també s'ha referit a les inversions. 

"Cada any s'anuncien molts projectes, però l'any passat es van pressupostar 20 milions i només es van gastar 5,9, ni una tercera part", va dir. Pel que fa a les factures impagades de 2018, que pugen a 686.000 euros. Postius va denunciar que moltes són de serveis bàsics, com la neteja, que haurien d'estar ben pressupostats perquè cada any hi ha les mateixes despeses. També va criticar que hi hagi factures impagades de fa prop d'un any. A més, el regidor del PDeCAT va tornar a referir a l'informe de la Sindicatura de Comptes que ha detectat en la gestió de la Paeria "irregularitats" perquè "la llei estableix que no es poden autoritzar despeses sense una partida pressupostada". A més, ha recordat que el cartipàs obliga que les despeses imprevistes siguin, almenys, autoritzats per la comissió d'Economia. "Però no es fa mai", va dir.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats