Lleida
19/28° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La Paeria vol "assumir el control" de l'Aula de Teatre pels presumptes abusos i estudia canviar-ne el model de gestióEl govern considera que la direcció de l'Aula coneixia els abusos i no va actuar fins que es va produir la denúncia


La Paeria estudia una altra forma de gestió pública de l'Aula de Teatre de Lleida després que aquest cap de setmana el diari 'Ara' hagi destapat els suposats abusos sexuals que durant 20 anys haurien comès dos professors a desenes d'alumnes del centre.

En un comunicat, el govern municipal considera que la nova informació constata que la direcció de l'Aula d'aquell moment "era coneixedora dels fets des de feia anys", tot i que no va actuar fins que es va produir la denúncia. Per aquest motiu, revisarà la part contractual del centre "davant la necessitat d'assumir el control d'un servei municipal arran de la gravetat dels fets". Actualment, l'Aula la gestiona l'Associació Teatre estable de Lleida a través d'una concessió administrativa.

El govern municipal diu que es revisarà la concessió administrativa del centre i també ha anunciat que hi ha prevista una auditoria d'espais, que es farà quan es pugui reobrir l'Aula.

Així mateix, la Paeria ha indicat que en les properes setmanes "es prendran decisions al respecte" i afegeix que "seran implacables" a l'hora d'actuar des de totes les vessants per reparar els danys que hagin patit les víctimes. En aquest sentit, l'equip de govern proposarà al ple municipal la creació d'una comissió especial per esclarir els fets. També han anunciat que declararan els dos professors com a "persona non grata" a la ciutat i que es durà a terme una acció artística de suport a les víctimes quan la crisi sanitària ho permeti.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats