Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/hLa pintora lleidatana Mercè Humedas, seleccionada per exposar les seves obres a RússiaEn el marc de l’International Art Plein Air Green Noise, de l’1 al 15 de setembre a la ciutat de Plyos


La pintora lleidatana Mercè Humedas és una de les sis artistes d’Espanya que ha estat convidada a participar en aquest prestigiós certamen que celebra el seu 20è aniversari, i on també exposaran vuit artistes de Rússia.

L’International Art Plein Air Green Noise va néixer el 1999 a la ciutat de Plyos, situada a la regió d’Ivanovo al costat del riu Volga, com una exposició interregional de pintura paisatgística contemporània, que aplegava obres d’artistes actuals de diferents regions de Rússia i que va exposar més de 3.000 obres de 500 autors en els primers deu anys de vida.

A partir de 2010, però, l’esdeveniment va experimentar un notable creixement i es va convertir en un projecte internacional, de manera que en cada edició posterior, a més d’artistes de les regions russes, van ser convidats a participar paisatgistes estrangers en aquestes trobades a l’aire lliure. Així, el 2010 van ser convidats artistes de França, el 2012 de Xipre, el 2013 d’Itàlia, el 2014 del Regne Unit, dels Països Baixos i de Bielorússia, el 2015 d’Estonia, el 2016 d’Alemanya i el 2018 de Suïssa.

I en aquesta edició del 2019, en què se celebra el 20è aniversari i que s’allargarà des de l’1 fins al 15 de setembre, Espanya és el país convidat a participar. Els sis artistes espanyols convidats, tots arribats de Catalunya són, a més de la lleidatana Mercè Humedas, Marta Argentina (Reus-Tarragona), Enric Rubió (Olot-Girona), Nil Perujo (Anglès-Girona), Vitaly Leshukov (Lloret de Mar-Girona) i Llorenç Danés (Sant Privat de Bas-Girona).

Aquest Green Noise 2019 Rússia-Espanya estarà dedicat a la memòria d’Ivan Borisovich Porto (1939-2009), famós crític d’art i expert en pintura contemporània, que va ser l’autor de nombroses publicacions sobre artistes del segle XX i autor i comissari del projecte i té l’objectiu de reforçar les relacions artístiques internacionals, així com la preservació de l’art paisatgístic de la ciutat de Plyos, iniciada per Isaak Levitan a finals del segle XIX. Precisament el Museu Isaak Levitan acollirà una gran exposició amb els treballs realitzats durant els 15 dies i es presentarà un catàleg dels artistes participants, que cediran dues obres pel fons del museu.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats