Lleida
7/13° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La plantilla de Sada vol que tots els 260 acomiadaments es tramitin com a improcedentsLa multinacional propietària i el comité d'empresa començen el proper dimarts a negociar l'expedient de tancament


Els treballadors de l’escorxador Sada de Lleida faran mobilitzacions per negociar la retirada de l’ERO que afecta la totalitat de la plantilla o intentar treure’n el màxim possible de compensacions. Juan Noguero, president del comitè d’empresa, va explicar ahir que les negociacions començaran el dia 29 d’octubre i que tenen 30 dies per arribar al millor acord. El comité d’empresa vol que tots els acomiadaments es tramitin com a improcedents.

Així mateix va assegurar que s’ha arribat a la situació actual per una “mala gestió de l’empresa” i va dir que els han arribat rumors que hi ha una altra firma que vol comprar les instal·lacions, on en els darrers anys s’han fet 13 MEUR d’inversions, però sense comptar amb els 260 treballadors actuals. 

Juan Noguero va anunciar que faran mobilitzacions després que dilluns l’empresa Sada notifiqués al comitè el tancament de l’escorxador. En aquest sentit, Noguero va reconèixer que l’empresa ja portava mesos dient-los que tenien “moltes pèrdues” i es veien a venir el que acabaria passant però que no se n’havien acabat de fer a la idea que “ara, de cop i volta, es tanqui sense avisar”. 

Segons Noguero, en els darrers anys l’empresa ha fet 13 milions d’inversió a les instal·lacions, 9 dels quals en una sala d’especejament que està considerada com una de les millors d’Europa. També s’han fet uns molls nous, i ara, al cap de dos anys volen tancar, va afegir. En aquest sentit, el president del comitè d’empresa va assegurar que els han arribat rumors que hi ha una altra empresa que està interessada en les instal·lacions però que les volen sense treballadors. En qualsevol cas, Noguero remarca que si s’ha arribat a aquesta situació és per “una mala gestió de l’empresa”. Ara tenen per davant 30 dies per negociar la retirada de l’ERO o en qualsevol cas la millor sortida de les possibles per als 260 treballadors que es queden al carrer. Això no obstant, va lamentar que l’empresa els ha amenaçat de fer un concurs de creditors que deixaria la plantilla sense res, però va avisar que ells arribaran “fins al final” i si no es fan enrere intentaran treure el màxim possible com si fos un acomiadament improcedent.

El comité d’empresa va fer ahir dues assemblees amb els treballadors per informar-los de la situació. Segons va explicar ahir el president del comité d’empresa, l’empresa proposa indemnitzacions de 20 dies per any treballat amb 12 mensualitats com a tope “i nosaltres el que exigirem és que es tramiti com a acomiadaments improcedents amb indemnitzacions de fins a 45 dies per any treballat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats