Lleida
5/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h

9 desembre 2019

La plantilla d’escombraries de la Noguera desconvoca la vaga en arribar a un acord amb FCCAconsegueixen un augment de sou de prop del vuit per cent i s’emplacen, ara, a negociar el conveni col·lectiu l’any 2020


Després de set dies de vaga, els treballadors de recollida de la brossa de la Noguera van desconvocar ahir l’aturada indefinida per tenir un augment de sous i un conveni col·lectiu, en arribar, finalment, a un acord amb l’empresa. Es posa, així, punt i final a una protesta, que va començar dijous passat i que a partir d’aquest dilluns es va convertir en indefinida. 

Va caldre una reunió de tres hores entre les parts implicades per desencallar la situació que ha afectat a trenta municipis. La plantilla acceptava, finalment, els 120 euros mensuals que els oferia la setmana passada Fomento de Construcciones i Contratas, i que es començaran a pagar aquest mateix mes, i 2.000 euros anuals a repartir entre els 15 treballadors, que repercutirà en un plus de productivitat pagat al setembre. D’aquesta manera, obtenen gairebé un 8% d’increment salarial. Així mateix, s’emplacen a prorrogar l’acord o negociar un conveni col·lectiu entre abril i maig del 2020, segons va explicar el delegat de personal, Jordi Hernández, en declaracions posteriors a la reunió a la seu de Treball. 

Amb aquest acord, que serà vigent fins al 31 d’octubre de 2020, la comarca de la Noguera començarà a recuperar la normalitat, trencada aquests dies per la vaga, a partir d’avui. Els treballadors tornaran a “treballar amb normalitat i recollir tot el que hi ha al terra el més ràpid possible” explicava Hernández.  

Un cop desconvocada l’aturada, la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Anna Calvís, qualificava de “pedaç” l’acord perquè, diu, “no és suficient perquè veient altres convenis, va a mínims”. Però tot i això, es va mostrar satisfeta “perquè els nostres municipis puguin tornar a la normalitat”. En aquest sentit, els pobles que s’han vist més afectats han estat Balaguer, Artesa de Segre i Ponts, on l’alcalde Josep Tàpies reconeixia que estaven “bastant descol·locats” per l’afectació que havia tingut.

Calvís va recordar, també, que el consell es va posicionar conjuntament amb els alcaldes perquè el conflicte es resolgués entre empresa i treballadors. 

Serveis “sota mínims”

La vaga d’aquests dies s’ha desenvolupat amb certa normalitat tot i els problemes que hi ha hagut amb els serveis mínims, ja que el primer dia no es van poder complir perquè hi havia dos camions travessers a l’abocador de Balaguer i havien “desaparegut” les claus. Així mateix, el dilluns els serveis van ser “sota mínims” perquè dos camions van ser sabotejats i es va requerir la presència dels Mossos. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: