Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/h



La policia carrega contra els manifestants concentrats a l'exterior de l'aeroport del Prat



L'actuació s'ha efectuat per la forta pressió a la línia policial i el risc que accedissin a l'interior de la infraestructura, segons fonts del cos


La policia ha carregat contra els manifestants concentrats als accessos exteriors de l'aeroport del Prat per la forta pressió que els concentrats estaven fent a la línia policial, segons han informat fonts policials. L'actuació ha buscat evitar el risc que accedissin "violentament" a l'interior de l'aeroport des de la planta 0 de l'aeroport, concretament, a la zona d'aparcament dels taxis. Segons les mateixes fonts, la maniobra ha servit per "guanyar espai i seguretat". Els Mossos han llençat projectils de foam. A la sortida de l'estació de Renfe de la T2 també s'han produït càrregues.

Al llarg d'aquest dilluns, el SEM ha atès 13 persones, 10 de les quals a la T1. Cap d'aquestes ha estat de gravetat, malgrat que dos dels atesos al Prat han hagut de ser traslladats al centre sanitari.

Quant a les imatges difoses sobre l'ús de pots de fum, la policía precisa que els concentrats han buidat extintors sobre la línea policial. Un periodista de RAC1 ha estat ferit en rebre una pedrada.

Tsunami Democràtic crida a "saturar" també els accessos a l'aeroport de Barajas

Tsunami Democràtic ha cridat ara a "saturar els accessos" a l'aeroport Adolfo Suárez de Madrid-Barajas. La campanya intenta així portar la seva denúncia contra la sentència per l'1-O a la capital de l'Estat i fer una crida "en favor dels drets fonamental i l'autodeterminació". Prèviament a l'inici d'aquesta acció, iniciada a les 18.30 hores, Tsunami Democràtic ha desplaçat milers de vehicles als voltants de l'aeroport madrileny amb l’objectiu de "fer arribar la mobilització en resposta a la sentència" al centre polític espanyol. Amb aquesta acció vol traslladar "les conseqüències de la repressió i de la manca de diàleg al nucli econòmic de l'Estat fer evident que el conflicte polític no només afecta a Catalunya".

"La retallada de drets és una qüestió que afecta l’Estat i, sobretot, a Europa", afegeixen en un comunicat. Els activistes de Tsunami pretenen mostrar amb aquesta acció "la seva capacitat de mobilització, durant el temps que faci falta i allà on calgui". "Des de Tsunami Democràtic fem una crida a tots aquells ciutadans de Madrid indignats amb una sentència que no només apunta als líders polítics independentistes sinó que empobreix la qualitat democràtica i els drets civils i socials de tots els ciutadans espanyols", expliquen. Per últim, "animen" els veïns de Madrid a "mobilitzar-se en defensa d'una solució política que passi pel reconeixement d’un conflicte polític a través del diàleg i la negociació" i els convoquen a "dirigir-se en marxa lenta" a Barajas.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats