Lleida
-2/9° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


La Processó del Sant Enterrament estén el seu recorregut fins a l'avinguda de BlondelEls nou passos del Divendres Sant tindran una durada de dues hores


La Processó de Divendres Sant estén aquest any el seu recorregut fins a l'Avinguda de Blondel i altres carrers amb per reunir més assistents.

Mentre que en anys anteriors el recorregut de la solemne processó del Sant Enterrament finalitzava a l'Avinguda Catalunya, aquest any, la processó organitzada per la Congregació de la Puríssima Sang de Lleida, s'estendrà fins Blondel, Vila de Foix, Sant Antoni i acabarà a la Església de la Puríssima Sang on es cantarà la Salve Regina a la Mare de Déu de la Soledat. Estarà presidida pel Bisbe de Lleida acompanyat per les autoritats ia les 21 hores estarà prevista la seva sortida de l'Església de la Puríssima Sang que seguirà per l'Avinguda Catalunya en direcció a Lluís Companys, Unió, Acadèmia, Alcalde Costa i Avinguda Catalunya per estendre així el seu recorregut la durada es preveu de dues hores.

Els nou passos comptaran amb la participació d'unes 800 persones. El Divendres Sant començarà a primera hora, amb el Via Crucis a les 8 hores des de Cappont, Pardinyes, Sant Martí fins a la Seu Vella, l'Eix Comercial i la Mariola. A la tarda, la tradicional cercavila dels Armats de la Sang partiran des del pati del col·legi Maristes que seguiran el mateix trajecte que tindrà la Processó del Sant Enterrament. El Prior de l'Congregació de la Sang, Jesús Rodríguez, va explicar ahir que al parc de l'Escorxador, "se celebraran una sèrie d'evolucions i figures" organitzades per la Congregació de la Puríssima Sang. Després, a les 19 hores, des de la Catedral Nova de Lleida es donarà el Ofici de la Passió del Senyor ia la mateixa hora es farà la representació de la Passió de Lleida a càrrec de l'Agrupació Teatral Toar. A les 20.30 hores de l'avinguda de Catalunya dels Armats faran la seva sortida per seguir el recorregut.

L'organització espera que la ciutadania s'animi als diferents actes com anys anteriors i que el temps acompanyi durant el trajecte. Com a novetat, a més, la Congregació de la Sang té previst comptar amb un nou pas per a l'any vinent els preparatius s'ultimen a la ciutat de Sevilla.

La Setmana Santa té previst per a la jornada d'avui la celebració del Sant Sopar i lavatori dels peus a la Catedral Nova de Lleida a les 20 hores ia mitjanit l'agrupació de Tambors i bombos de la Confraria de la Casa d'Aragó celebraran la Tencada de l 'hora. A la mateixa hora, se celebrarà la Processó del Silenci des de l'Església romànica de Sant Martí. Es produirà així la sortida amb el Sant Crist de l'Agonia i la Mare de Déu de la Pietat des de l'Avinguda Jaume 1. A l'acte hi assistiran les autoritats religioses i civils de Lleida i participaran diverses confraries lleidatanes. Després tindrà lloc la Trencada del Silenci amb l'Agrupació de Tambors i Bombos de la Confraria de la Casa d'Aragó en un acte organitzat per la Confraria del Crist de l'Agonia.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats