Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/hLa recuperació de l'Arc d'Adà arrenca amb la col·locació de tres dovellesEls treballs continuaran avui i en els propers dies fins a completar com era l'arcada original


Molta expectació ahir en el primer dia que començava la reconstrucció de l’Arc d’Adà de Llardecans (Segrià). El cap d’Arqueologia de la Diputació de Lleida, Joan-Ramon González, que va seguir in situ els treballs, afirmava ahir que a més de diversos mitjans de comunicació també es van acostar fins al lloc tot i ser dia laborable una dotzena de veïns del poble de Llardecans, que van voler veure en primera persona com torna a aixecar-se aquest símbol tant estimat.

Aquests dies es treballarà de 9.00 a 15.00 hores fins tornar-lo a reconstruir. Durant la primera jornada, la d’ahir, es va fer un replantejament de l’arc, col·locat al terra i prop d’on és el seu lloc original, per a no tenir sorpreses quan es monta de nou. I ja en el lloc original i en concret en el costat nord ahir ja es van aixecar fins a tres dovelles, informà González.

En aquest cas essent una de les de la base es van lligar amb varetes de ferro inoxidable a les de la fonamentació i deixades a la vista en el procés d’excavació.

Avui continuaran els treballs, també en horari de matí, “ja que encara queden per col·locar 31 dovelles”. Els treballs d’ahir també van ser seguits d’aprop per l’alcaldessa de Llardecans, Carme Pinyol, població que sempre ha tingut adoració per aquest arc, que considera un dels seus principals símbols. Els darrers dies la població ha celebrat la seva tradicional festa major i precisament una de les activitats que es va organitzar va ser una exposició fotogràfica a la població de fotos antigues amb el Arc.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats