Lleida
4/20° C (boira i sol)
97% 26 km/hLa Residència de Bellpuig celebra el seu 25è aniversari amb una festaEl conseller de Treball, Afers Socials i Família oficia una ‘boda’ entre dos residents durant la commemoració de l’efemèride


La Residència Assistida i Centre de Dia Monestir de Sant Bartomeu de Bellpuig va commemorar ahir, amb una festa protocolària, els seus 25 anys de vida.

Padrins i personal i gerents del Centre van lluir les seves millors gales per a l’ocasió, en la què també hi van participar, entre d’altres autoritats polítiques, l’alcalde de la localitat, Jordi Estiarte; el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrami.

En l’actualitat, en aquesta residència hi ha 61 residents i sis usuaris de centre de dia. La titularitat del recurs és de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials del Departament de Benestar Social i Família, però l’entitat gestora és la Fundació Pere Mata, que en total gestiona nou centres a tot Catalunya amb més de 1.000 places ofertades.

La celebració d’ahir va iniciar-se amb una visita guiada per les instal·lacions, on els protagonistes van ser duferents padrins i padrines que van anar explicant al conseller, amb tot tipus de detall, els usos dels diferents espais  que visitaven. Un cop va finalitzar la visita per les instal·lacions de l’edifici i, abans dels parlaments, es va projectar un vídeo de 20 minuts en el què es feia un repàs a totes les activitats que realitzen els residents en el dia a dia.

Durant les intervencions dels responsables de la residència i de diferents representants de les Administracions, es va fer pal·lès un reiterat reconeixement pels professionals de l’àmbit del sector social i la dependència. Gl`roia Salvador, presidenta de la Fundació Pere Mata, va agrair la confiança del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies vers la institució. Jordi Estiarte, alcalde de Bellpuig, va fer un parlament molt emotiu i va recordar que l’espai on està ubicat el centre està lligat a la població des del segle XVI. Per la seva banda, el conseller Chakir El Homrami va reivindicar el paper dels padrins i les padrines i va reclamar “no segregar de l’espai comunitari la nostra gent gran”.

Però la sorpresa de la jornada va arribar al final, durant una dramatització teatral que van protagonitzar els residents. I és que, durant la mateixa, el conseller va haver d’oficiar una boda entre dos padrins de cartró pedra. A l’acabar va haver-hi un aperitiu.   

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats