Lleida
16/26° C (pluja)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La selecció de bàsquet celebra l'or del Mundial a Plaça ColónEls jugadors van ser rebuts pel rei i pel president del Govern.


La Selecció Espanyola de bàsquet, campiona del Mundial de bàsquet de la Xina, va celebrar aquest dilluns la consecució del títol a la madrilenya plaça de Colón amb milers d'aficionats completament lliurats a uns jugadors que han fet història.

Els jugadors, cos tècnic i tot el 'staff' van arribar a la plaça de Colón entre aclamacions, aplaudiments i amb crits de "campions, campions del món" i "que viva España".

Un a un, els integrants de la plantilla de l'italià Sergio Scariolo van anar agafant el micròfon per dirigir unes paraules als aficionats que es van congregar a la cèntrica plaça madrilenya per veure en directe als herois de la Xina.

El jugador del Reial Madrid, Rudy Fernández, capità de la selecció espanyola de bàsquet, va ser el primer a prendre la paraula. "Vull donar-los les gràcies a tots vosaltres, però especialment a la meva família, i al meu segona família que són aquests grans jugadors".

"Gràcies a tots aquests jugadors per ajudar-me, per fer-me gaudir d'aquest estiu tan especial i donar-me la gran il·lusió d'aixecar aquesta Copa" prosseguir el base mallorquí.

"Visca el bàsquet espanyol!", va concloure el capità.

Ricky Rubio, jugador dels Phoenix Suns i MVP del Mundial va dir que la "van liar molt gran" i va confessar no tenir "paraules" per descriure el moment.

Marc Gasol, pivot dels Toronto Raptors, va dir que "hem de gaudir d'aquesta gent que ha dedicat dos molt mesos importants de la seva vida, s'han implicat al màxim i han tractat de fer-ho el millor possible, al final marxem a casa amb un or, així que gaudir-ho molt ".

Per la seva banda, el seleccionador Sergio Scariolo, després d'indicar que la final del Mundial va ser "el partit més vist a la televisió de tota la història del bàsquet espanyol", va afirmar: "Aquest equip és campió del món perquè no es va rendir mai, per a aquests jugadors tot i que els partits pintessin malament, abaixar els braços mai ha estat una opció ".

"Fins que el cor els ha donat força, el cervell ha trobat un recurs per tirar endavant i guanyar els partits", ha prosseguit el seleccionador italià.

"És per això que es mereixen ser campions del món", ha conclòs l'únic entrenador a guanyar unes finals de NBA i un Mundial de bàsquet en un any.

Els jugadors van arribar al 17.43 a l'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas procedents de la Xina i des d'allà es van traslladar al Palau de la Zarzuela on els reis, Felip i Letizia, els esperaven per felicitar-los per el seu títol mundial.

A continuació, es van dirigir al palau de la Moncloa on van ser rebuts pel president en funcions, Pedro Sánchez.

Després de rebre la felicitació del president en funcions els jugadors van realitzar una ruta per diversos carrers de Madrid a bord d'un autobús descapotable per acabar a la plaça de Colón i finalitzar la jornada amb un sopar al Mesón Txistu.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats