Lleida
2/8° C (núvols)
97% 26 km/h'''La teva ombra’ és com un bosc ple de trampes''El periodista i escriptor Jordi Nopca guanya el 1r Premi Proa de Novel·la


En el llibre ‘La teva ombra’, l’escriptor i periodista del diari ARA es capbussa en les passions més fosques de l’ésser huma, amb una història que s’aguanta per “la venjança i la infidelitat”.

“És un llibre que està ple de trampes, com una mena de bosc en el qual he anat distribuint ceps perquè el lector, a mesura que vagi avançant, se’ls trobi i decideixi si es deixa mossegar o bé si continua”. Aquest és el resum que Jordi Nopca (Barcelona, 1983), flamant guanyador del Premi Proa de Novel·la, fa del seu llibre.

La teva ombra se centra en la història de dos germans, en Pere i en Joan, que viuen existències paral·leles, però també gelosies. “És una història molt tensa i angoixant perquè tots dos no acaben d’estar bé entre ells”, explica Nopca. En Pere té vint-i-cinc anys, encara viu amb els seus pares i únicament se sent motivat per la música electrònica i les trobades sexuals amb la Kate, una violinista anglesa. En Joan, en canvi, és un mestre que fa anys que s’ha independitzat i només fa que encadenar relacions que no el satisfan perquè és incapaç de treure’s del cap la seva exnòvia. “Cadascun dels germans explica la seva vida en relació a aquestes dues noies, amb la particularitat que en cada moment les seves vides conflueixen i un d’ells no ho sap”.

Això és el que ha portat a l’autor a treballar amb una estructura “laberíntica” i complexa, ja que “volia donar les dues visions dels germans i mostrar les seves cares, així com el funcionament dels seus cervells. Tots dos necessiten expressar tot allò que sorgeix del seu fons”, apunta.

Sis anys de feina, malsons i força estrès. Això és el que li ha costat a Jordi Nopca fer aquest llibre, amb el qual ha guanyat la primera edició del Premi Proa de Novel·la, dotat amb 40.000 euros i que té el propòsit d’impulsar i reconèixer la literatura en llengua catalana que, lamenta l’autor, “continua sent una llengua no normalitzada”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats