Lleida
17/29° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


La UE i els EUA avisen que és urgent ajudar els països més vulnerablesMacron: “No superarem la crisi sense una forta solidaritat europea”


L’alt representant de la Unió Europea (UE) per a la Política Exterior, Josep Borrell i el secretari d’Estat dels EUA, Mike Pompeo, coincideixen en la urgència d’impulsar la cooperació internacional i l’ajuda humanitària per als països més vulnerables davant el COVID-19.

Borrell i Pompeo van mantenir una conversa telefònica aquest divendres sobre la propagació del coronavirus, segons va informar aquest dissabte el Servei Europeu d’Acció Exterior.

L’alt representant europeu va subratllar la necessitat de realitzar esforços internacionals per frenar la propagació de la pandèmia, i mitigar el seu impacte a curt i llarg termini.

També va esmentar “la necessitat de proporcionar informació pública precisa i transparent, per abordar la creixent preocupació sobre la desinformació” en relació amb el virus.

Per la seva banda, el president francès, Emmanuel Macron, va expressar ahir que no es podrà superar la crisi produïda pel coronavirus “sense una forta solidaritat europea, a nivell sanitari i de pressupost”, en respondre a les preguntes per escrit que li van fer tres diaris italians i que publicaven aquest dissabte.

Macron contestava així a La Stampa, La Repubblica i Corriere della Sera sobre el bloqueig d’Holanda i Alemanya a donar suport a un pla d’ajudes de la Unió Europea (UE) per afrontar les repercussions econòmiques del coronavirus. “A l’igual que Giuseppe Conte (primer ministre italià), no vull una Europa amb el mínim comú denominador. El moment és històric: França lluitarà per una Europa de solidaritat, sobirania i futur”, va afegir.

“Europa ha d’estar orgullosa i sentir-se forta, perquè ho és. Però ha d’anar molt més lluny. Per això defenso la solidaritat pressupostària en la gestió de la crisi i les seves conseqüències”, va assenyalar el mandatari francès.

Va denunciar que “alguns països actuen com si Itàlia o Espanya fossin responsables d’això i són, per contra, les primeres víctimes i aquest virus no perdona a ningú”.

“El que em preocupa és la malaltia de ‘cadascú pensa en si mateix’ i, si no estem units, Itàlia, Espanya i altres països podrien dir amb raó als seus socis europeus: on estaves mentre estàvem al front? No vull una Europa egoista i dividida”, va expressar.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats