Lleida
22/36° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L'Acadèmia de Música de Solsona es manté i presentarà més d'una trentena d'actuacionsEs durà a terme del 7 al 24 d'agost, i hi participaran una setantena de joves d'arreu del món


L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS), juntament amb l'Ajuntament de la capital del Solsonès, han decidit tirar endavant la dinovena edició del projecte pedagògic, que es durà a terme entre el 7 i el 24 d’agost i oferirà més d’una trentena d’actuacions al Solsonès i altres comarques de la Catalunya Central i Lleida. Tot i que les inscripcions a l’acadèmia encara estan obertes, ja hi ha més d’una setantena d’estudiants de música confirmats. Per a l’AIMS, suposa tot un repte l’organització d’aquesta iniciativa, amb la participació d’alumnat i professors procedents d’arreu del món en les condicions de fase de represa de la pandèmia i amb les restriccions que s’imposen per garantir la màxima seguretat.

El director del festival ha assegurat que, aquest any, se serà "molt escrupolós amb totes les mesures per evitar el contagi del coronavirus i ens autoimposarem més normes de les que ja dicten les diverses administracions”. El context derivat de la COVID-19 ha complicat el disseny de l’oferta cultural d’aquest estiu, ja que “hi ha diversos condicionants que en algun cas alteren el format dels concerts”, tal com assenyala l’alcalde, David Rodríguez.

El que no ha permès la situació excepcional derivada de la pandèmia és celebrar la segona Orquestra Simfònica d’AIMS, formació estrenada l’any passat amb una reeixida acollida del públic. La distància que cal garantir entre músics ha dut l’organització a prendre aquesta decisió.

 

15 dies de festival a sis comarques

L’AIMS concentrarà en 15 dies més d’una trentena d’actuacions repartides entre el Solsonès –s’arribarà la majoria de municipis–, Bages, Moianès, Baix Llobregat, Segarra i Alt Urgell. A tots els espais l’aforament estarà limitat i, per primer cop, les entrades es podran comprar anticipades i a través d’internet.

Els concerts s’oferiran en tres formats diferents: el clàssic, en sales, teatres, esglésies i, per primer cop, a l’aire lliure; el del carrer, a la plaça de la Catedral i d’entrada lliure.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats