Lleida
17/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L'Ajuntament de Lleida aprova el projecte modificat del nou Museu MoreraIncorpora la integració de les restes de les antigues adoberies i el reforç de l'estructura de l'antiga Audiència


La Junta de govern de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest dimecres el projecte constructiu modificat de la nova seu del Museu d'Art de Lleida, actual Museu Morera, a l'edifici de l'antiga Audiència de la rambla Ferran. El nou projecte incorpora les restes de les antigues adoberies medievals i reforça l'estructura de l'edifici. L'UTE adjudicatària dels treballs, integrada per Romero Polo, Arnó i Sorigué, va reprendre fa dues setmanes les obres després de mesos aturades arran del compromís de la Paeria d'aportar 400.000 euros addicionals per fer front a la integració de restes aparegudes al subsòl, que se sumaran als 4,4 MEUR amb què va ser adjudicada inicialment l'obra. Les empreses disposen de tres dies per presentar al·legacions.

El projecte modificat incorpora la integració de les restes de les adoberies medievals que hi ha al subsòl de l'edifici, així com la millora de la seva estructura, que es trobava en males condicions a la part del darrere. El cost d'aquestes millores està al voltant dels 400.000 euros, un import que ja estava previst al plec de condicions per afrontar possibles incidències d'aquest tipus. L'obra va ser adjudicada per 4.470.950 euros (IVA inclòs), als quals s'afegiran aquests 400.000 euros a càrrec del pressupost municipal.

Un cop aprovat el projecte modificat les empreses disposen d'un termini de tres dies per fer les seves al·legacions, que la Paeria haurà de resoldre. Així mateix, el projecte es farà arribar al Departament de Cultura perquè el validi des del punt de vista de la protecció del patrimoni, segons van explicar des del govern municipal.

Cal recordar que l'UTE adjudicatària de les obres de construcció del nou Morera va decidir aturar l'estiu passat els treballs després de notificar a l'Ajuntament de Lleida que no podia complir amb el projecte i amb el cost pressupostat inicialment per executar-lo (4,4 milions d'euros). Després que la Paeria es comprometés en les negociacions mantingudes amb les empreses a aportar 400.000 euros addicionals, l'UTE va accedir a continuar amb els treballs, que es van reprendre fa un parell de setmanes.

A més de l'Ajuntament de Lleida, les obres de construcció de la seu definitiva del Museu Morera a l'antiga Audiència compten amb finançament de la Generalitat, l'Estat, la Diputació de Lleida, i amb una subvenció de prop de 2 milions d'euros del fons Feder. La possible pèrdua d'aquesta subvenció europea era un dels aspectes que més preocupava a la Paeria, així com a la Plataforma en defensa del Museu Morera ja que les bases de la concessió d'aquests ajuts estableixen l'obligació que l'obra estigui enllestida a finals del 2020, o a tenir-ne executada, al menys, el 70% el 30 de novembre per tal de poder sol·licitar una pròrroga.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats