Lleida
6/15° C (sol)
97% 26 km/hL’alcalde d’Almacelles acusa Talarn de donar subvencions als municipis d’ERCFonts de la Diputació diuen que no hi ha cap població de les Garrigues que hagi cobrat les ajudes pels aiguats de l’octubre


L’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, va acusar ahir el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, de pagar les subvencions per pal·liar els danys de les inundacions del mes d’octubre, a través d’ajuts directes, als municipis governats per ERC, però no als de JxCat.

Per la seva banda, fonts de la Diputació de Lleida van explicar que ara per ara, “no hi ha cap ajuntament de les Garrigues, ni d’ERC ni de JxCat”, que hagi cobrat pels aiguats. Les mateixes fonts van recordar que una comissió conjunta formada per la Generalitat, la Diputació i l’Estat s’encarrega de gestionar aquestes subvencions, però, com que la tramitació dels ajuts encara no ha finalitzat, no s’ha establert quina part de la inversió per restituir les infraestructures danyades correspondrà a cada institució.

Ibarz denuncia retirades d’ajuts a Almacelles

Ibarz també va denunciar que la Diputació “ha retirat al poble d’Almacelles 200.000 euros en ajudes” destinades a la reforma de camins i carrers de la població, una decisió que, a parer seu, obeeix a “raons polítiques”.

Fonts de la Diputació, però, van detallar que aquests ajuts, que el consistori havia sol·licitat a través del Departament de Vies i Obres, no s’havien acabat de tramitar abans del canvi de govern. D’aquesta manera, i segons van explicar les mateixes fonts, caldrà tornar a sol·licitar l’ajut a partir del nou pressupost 2020, en funció dels nous criteris que es fixin en el pla d’inversions municipals.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats