Lleida
2 / 20° C (sol)
97% 26 km/h


L'alcalde de Lleida i cinc regidors hauran de declarar per la denúncia de presumptes "irregularitats" de l'EMU del 2014 al 2016Fèlix Larrosa era regidor d'Urbanisme en el període denunciat, i també declararà la número 2 del govern de la Paeria, Montse Mínguez


El titular del jutjat d'instrucció 2 de Lleida ha citat a declarar com a investigades dotze persones relacionades amb el consell d'administració de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), arran de la denúncia d'un dels membres del consell i cap de l'oposició a la Paeria, Toni Postius (PDeCAT). Postius va denunciar a l'abril presumptes "irregularitats" detectades en els comptes de l'EMU, que afectarien als exercicis 2014, 2015 i 2016 que "podrien ser constitutives de diversos delictes", com ara els de falsedat de document mercantil, societari i de tràfic d'influències. El jutge prendrà declaració, entre d'altres, a l'actual alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, que en aquells anys era regidor d'Urbanisme, i també a la número 2 de l'Ajuntament de Lleida, Montse Mínguez.

Segons ha pogut saber l'ACN, altres membres del PSC que el jutge ha cridat a declarar són els regidors Xavier Rodamilans i Rafael Peris. Ells, juntament amb Larrosa i Mínguez, declararan el 29 de novembre al jutjat d'instrucció 2 de Lleida.

Abans, però, concretament demà 23 de novembre, el jutge prendrà declaració a l'auditora dels comptes de l'EMU en aquell període, M. M. Aguado; als regidors de Ciutadans, Ángeles Ribes i Daniel Osorio, i al regidor del PP, Joan Vilella.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats