Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’alcalde de Mollerussa destaca l’èxit de la Jornada Fructícola de l’IRTA en la projecció de Catalunya al mónSolsona posa en valor la qualitat i professionalitat de la trobada, que arriba enguany a la XXIV edició.


L’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha estat l’encarregat aquest matí de donar la benvinguda a la XXIX Jornada Fructícola de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) a Mollerussa, una trobada sobre la qual l’alcalde ha destacat la seva qualitat alhora que, ha dit, esdevé “una de les millors cartes de presentació que tenim com a ciutat a nivell professional del sector agrari”. Solsona ha afegit a més que la trobada, després de la Fira de Sant Josep, permet una “desestacionalització” del que serien els esdeveniments firals i el programa de jornades tècniques de la capital del Pla d’Urgell i que “ens posiciona molt directament com a punt de referència al sud d’Europa”. En l’acte de benvinguda, l’alcalde ha estat acompanyat pel director general de l’IRTA, Josep Usall, i pel Cap de programa de Fructicultura de l’IRTA, Lluís Asin.

La Jornada Fructícola de l’IRTA obria aquest matí amb la situació a Catalunya com a rerefons, circumstància a la qual també s’han referit tant l’alcalde com a Josep Usall. En relació a aquest tema, Solsona ha dit que en l’actual “context polític i econòmic que viu el país”, el fet que “puguem exhibir valor afegit, coneixement i recerca a través d’aquesta jornada també ens posiciona com a una de les cares que volem projectar al món”. “A través de l’IRTA podem projectar que Catalunya és capaç de fer grans coses independentment del context actual del moment”, ha afegit.

En aquesta mateixa línia, el director general de l’IRTA, Josep Usall ha explicat que van valorar suspendre la convocatòria si bé al final van optar per fer-la. Usall ha fet una presentació del programa de la XXIV Jornada Fructícola, la qual se celebrarà avui dimecres dia 16, en català, i demà dijous, en castellà. De l’ordre de 90 empreses hi participen amb estands i està previst que hi assisteixin entre 1.500 i 2.000 professionals. 

La finca experimental de l’IRTA en Mollerussa acull un any més aquesta Jornada Fructícola, aparador de les darreres investigacions del sector, novetats i maquinària d’última generació. Protagonitzen les jornades les xerrades tècniques, les visites al camp i les demostracions en maquinària.   

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats