Lleida
5/13° C (boira i sol)
97% 26 km/h

9 desembre 2019

L’alcalde de Torrelameu té la patent dels senyals de ‘Pareu’ instal·lats al pobleERC acusa el portaveu de Junts “d’hipòcrita” en una discussió a Facebook per criticar la iniciativa


L’alcalde de Torrelameu i president de la Federació Regional d’ERC de Lleida, Carles Comes, té la patent dels senyals de Pareu (que substitueixen els d’Stop) que va instal·lar fa poc més de mig any en aquesta població de la Noguera.

“Els drets són meus”, va confirmar ahir a LA MAÑANA Carles Comes, que afegeix que negocia amb algunes empreses perquè es facin càrrec de la comercialització d’aquestes senyals.

Ara per ara només Torrelameu i Os de Balaguer (un municipi governat també per ERC) tenen instal·lades aquestes senyals. De totes maneres Comes explica que a tot Catalunya hi ha comptabilitzats fins a 200.000 senyals d’Stop, per la qual cosa el potencial de comercialització d’aquesta idea és gran. Encara que alguna empresa se’n fes càrrec, però, la patent continuaria essent de l’alcalde de Torrelameu. “Qualsevol que l’usi s’ha d’entendre amb mi”, explica Comes, que va obtenir la patent després del vist-i-plau del Ministeri d’Energia, Consum i Turisme, que és l’encarregat de valorar la idea i de concedir la patent. Si finalment no hi ha cap empresa que es vulgui fer càrrec de la comercialització, Comes diu que la regalarà a alguna entitat catalana perquè ho faci. 

D’altra banda, el portaveu de Junts per Torrelameu, José Luís Vázquez, va explicar que “ja se li va preguntar en un ple”.

‘Enganxada’ amb Junts

Aquests senyals no han passat desapercebuts al poble i la polèmica encara continua, però ara entre les dues formacions independentistes (ERC i Junts). El portaveu de Junts per Torrelameu, José Luís Vázquez, va denunciar ahir els “atacs personals” cap a ell per part dels republicans en unes publicacions a la plataforma Facebook. 

La polèmica arrenca quan Vázquez comparteix un post del perfil d’ERC en què denunciaven el robatori dels senyals de Pareu. A partir d’aquí els republicans, també des d’aquesta plataforma, l’acusen d’“hipòcrita” perquè “vostè que tant se n’ha burlat i hi ha criticat i que fins i tot ha acusat l’alcalde que se’n vol lucrar”. 

A aquestes declaracions, José Luís Vázquez els respon afirmant que  “els senyals de Pareu són un nyap. Una invenció per acaparar protagonisme, per no parlar del fet de no ser un senyal homologat que pot portar conseqüències negatives en cas d’accident”. Però “això no treu el meu rebuig al robatori dels senyals perquè ho considero un atac a la llibertat d’expressió i a la democràcia”, assegura. 

“S’han passat els límits”

  La picabaralla no acaba aquí i des de la bancada republicana tornen a respondre amb alguns comentaris com ara “perquè qui el va designar a vostè com a candidat no devia pas ser per votació de tots els militants, sinó al contrari, a dedocràcia per les dues arracades més antigues de CiU, PDeCAT i Junts, no?”. És davant d’aquestes declaracions, que Vázquez considera que “hi ha límits que no es poden traspassar” i qualifica el comentari de “masclista”. 

Arran d’aquest fet, el portaveu de la formació post-convergent lamenta que això “no és una forma de fer política” i que n’està “fart” de que es “passin els límits”. Per la seva banda, el president de la Federació de Lleida i alcalde del poble, Carles Comes, va voler treure ferro a aquesta polèmica assegurant que “la secció local es renta sola la roba” i lamenta que aquest regidor “tingui la pell tan fina”. Una afirmació que també es fa en el compte de Facebook. Així mateix, Comes considera que “és una absurditat que es queixi per aquestes tonteries”. 

De moment, aquests senyals només s’han instal·lat a Torrelameu i a Os de Balaguer. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats

Amb el suport de: