Lleida
6/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’ANC reclama una reunió “d’alt nivell” per pactar com respondre a la inhabilitació de TorraDemana consens davant la “manca de confiança” entre JxCat i Esquerra


L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va demanar aquest dissabte que es convoqui una reunió de partits independentistes –en la qual s’ofereix a exercir com relator– per llimar les discrepàncies i acordar una resposta conjunta a una possible inhabilitació de el president de la Generalitat, Quim Torra. Així ho va acordar el secretariat nacional de l’ANC, segons va explicar ahir la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie.

Va advertir de la “frustració acumulada” de l’independentisme i va remarcar que no volen repetir el que va succeir després de la sentència de el cas del Procés, quan hi va haver mobilització als carrers però cap resposta consensuada de les forces sobiranistes.

Així que, si bé l’ANC farà front a “agressions de l’Estat” com una possible inhabilitació de Torra, Paluzie va avisar que aquesta vegada exigiran als partits “un pla consensuat”.

En aquest sentit, van acordar convocar els partits sobiranistes (JxCat, ERC i CUP) i a les dues grans entitats independentistes (ANC i Òmnium) a una reunió al més “alt nivell” en què les parts puguin posar sobre la taula “les discrepàncies i sortir amb alguns punts en comú”.

Paluzie va considerar que aquesta reunió hauria de tenir lloc aquesta setmana, com a molt tard el dimecres, en un espai “neutral”, així que va oferir la seu de l’ANC i que aquesta mateixa organització pugui exercir de “relator” de possibles acords entre partits.

En aquesta reunió encara sense data, que podria ser la primera d’una sèrie de trobades, Paluzie va considerar que s’haurien de tractar quatre assumptes: Què ha de fer l’independentisme en el seu conjunt si inhabiliten Torra; en quines condicions es celebraran les pròximes eleccions i amb quins objectius; en quines condicions s’ha de reunir la taula de diàleg “si és que s’ha de reunir”; i finalment quin paper ha d’exercir el Consell per la República liderat per Carles Puigdemont.

Tots aquests punts s’haurien de pactar abans de pensar en organitzar mobilitzacions populars, segons l’ANC. “No ens podem permetre tornar a mobilitzar-nos massivament sense un objectiu clar o sense un objectiu que vagi més enllà de guanyar unes eleccions”, va avisar David Fernández, membre del secretariat.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats