Lleida
3/17° C (sol)
97% 26 km/hL'arc d'Adà: 500 anysDurant la darrera Festa Major de Llardecans una exposició ha rendit homenatge a aquesta emblemàtica construcció


Aquest mes d’agost s’ha celebrat la Festa Major de Llardecans i una de les activitats organitzades ha estat una exposició fotogràfica amb instantànies aportades pels veïns de moments viscuts a l’Arc.

Després del dia de pluja de dimarts ahir dimecres es va reprendre l’obra de recuperació de l’Arc d’Adà a Llardecans. Els operaris van continuar unint dovelles per tornar a composar aquesta emblemàtica arcada, que data de les acaballes del segle XV. Els treballs es perllongaran encara uns dies per a què aquesta construcció torni a lluir de nou dalt del tossal.

Les 34 dovelles que formen l’arc van ser trobades al terra el passat 31 de març després de què un camió fent una maniobra hi impactés per motius que es desconeixen i provoqués la seva caiguda. L’arc, que estava catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, portava de peu en aquest lloc 500 anys. Segons ha dictaminat la Secció d’Arqueologia de la Diputació de Lleida, aquest arc restava com a únic testimoni de la planta baixa d’un edifici rectangular, desaparegut com la resta de cases del poblat d’origen àrab. Les guerres modernes van fer desaparèixer el petit nucli habitat, quedant com a testimoni l’arc de 3,60 metres d’alçada i una mica més de sis metres de llum.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats