Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’Arnau de Vilanova incorpora una nova tècnica en operacions de genollEl traumatòleg Mikel Aramberri ha format els traumatòlegs de l’Hospital en aquesta nova tècnica


La Unitat de Genoll de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha incorporat recentment una nova tècnica per operar les ruptures de lligament encreuat anterior. Això ha estat possible gràcies a la formació que ha impartit personalment Mikel Aramberri, traumatòleg dels Serveis Mèdics del Reial Madrid i de la Federació Espanyola de Rugbi, a un equip de traumatòlegs de l’Arnau de Vilanova. Aramberri és el creador d’aquesta nova tècnica juntament amb Iñaki Mediavilla, traumatòleg de l’Hospital de Basurto (Bilbao), que està indicada en pacients que presenten inestabilitat rotacional, esportistes d’alt nivell d’esports amb pivot de genoll (com són el futbol, el bàsquet, l’handbol) o en pacients que presenten ruptures d’una plàstia prèvia de lligament encreuat anterior.

“Fins ara hi ha moltes tècniques que combinen la plàstia monofascicular del lligament encreuat anterior i el lligament anterolateral, però allò que resulta realment nou de la tècnica dissenyada pels doctors Aramberri i Mediavilla és la incorporació d’una plàstia bifascicular del lligament encreuat anterior en aquesta combinació”, ha explicat José Carlos Saló, facultatiu especialista del Servei de Traumatologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. 

La jornada de formació va tenir lloc el passat 29 de maig a l’Hospital i hi van assistir els traumatòlegs José Carlos Saló, Jesús Orán, Ferran Pérez i Mònica Pereda. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats