Lleida
2 / 12° C (pluja)
97% 26 km/h


L’Arnau ha ingressat quatre nens afectats per l’enterovirus, cap d’ells amb símptomes greusSón ja 60 els menors tractats a Catalunya i el Síndic de Greuges obre una investigació sobre l’actuació del Departament de Salut


Almenys quatre nens han estat ingressats en les últimes setmanes a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida afectats per una tipologia d’enterovirus. Tres d’ells ja han estat donats d’alta i només queda un menor ingressat a planta de pediatria.

Salut va informar ahir de l’ingrés de 12 nous casos en només un dia, xifra que conclou en 29 menors hospitalitzats per enterovirus amb afectació neurològica, quatre d’ells a l’UCI. La xifra total d’afectats ascendeix a hores d’ara a 60. Els enterovirus són un tipus de virus que circulen àmpliament entre la població i produeixen quadres lleus (febre, erupcions cutànies o quadre respiratori) i sovint les infeccions són asimptomàtiques. Enguany, els pediatres dels hospitals de Catalunya han detectat casos d’infecció amb alteracions neurològiques de més gravetat que l’esperada en menors.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats