Lleida
6/18° C (núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’arribada del gas queda en l’aire en cinc municipis per una sanció a la comercialitzadoraEls afectats reclamaran que se’ls tornin els diners


L’arribada del subministrament de gas ha quedat compromesa en cinc municipis de la demarcació de Lleida, concretament Castelldans, la Granadella, la Fuliola, Artesa de Lleida i Puigverd de Lleida. La causa rau en l’anunci publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’una sanció de dos anys d’inhabilitació a l’empresa Enerkia Energi SL per alguns deutes impagats a altres agents del sector tal com avançava ahir el diari Som Garrigues. 

Aquesta empresa comercialitzadora de gas feia un parell d’anys que havia firmat contractes amb veïns d’aquestes localitats i s’havia compromès a fer arribar el subministrament als pobles.  Ara els ajuntaments estan organitzant-se juntament amb els afecats per reclamar els diners invertits. Així ho explica l’alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, que relata com els comercials d’Enerkia van anar casa per casa a firmar contractes amb els veïns i veïnes que van fer finançaments amb l’empresa per rebre el servei. Però les obres mai van arribar i Llovera creu que ja no arribaran. Ara, des de l’ajuntament és centralitzarà les demandes dels més de 40 afectats (alguns ho han fet per lliure) davant de l’entitat bancària i del Departament d’Indústria per intentar recuperar els diners avançats. 

Per la seva banda, l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó, va assegurar que en una reunió dilluns que ve s’acordarà amb els veïns si es prenen “mesures legals”. En aquest sentit, Llauradó explica que se senten “enganyats i estafats”, després de totes les reunions que han mantingut i concreta que dels 90 veïns que estaven interessats en el servei, uns 40 “ja n’havien pagat una part”.  

Al seu torn, l’alcaldessa de Puigverd de Lleida, Sandra Barberà, va confirmar a LA MAÑANA que hi ha “80 veïns afectats”. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats