Lleida
16/30° C (sol i núvols)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L'assemblea del Comú aprova el tripartitERC també ratifica el "pacte de Sant Joan"


L'assemblea del Comú de Lleida va donar el vistiplau ahir al fet que la formació entri al govern municipal de la Paeria, mentre que l'assemblea d'ERC també va ratificar el pacte amb els 'comuns' i Junts per Catalunya Lleida.

Després de poc més de tres hores, l'assemblea del Comú de Lleida va comunicar l'aprovació del pacte de govern al qual ha arribat la formació amb ERC i JxCat Lleida. Així doncs, tant la militància del Comú com la d'ERC van donar llum verda a l'acord, que pretén ser "d'ampli consens i estabilitat".

El màxim òrgan del Comú va valorar que l'acord negociat amb ERC i JxCat compleix les condicions establertes. Atès que l'assemblea no va arribar a un consens,es va votar i es va aprovar amb 32 vots a favor, 3 en contra i 3 abstencions l'acord plantejat.

Al principi el Comú de Lleida es va mostrar reticent a formar un govern amb JxCat perquè creien que podia ser un "fre" per al desenvolupament d'algunes polítiques municipals. És per això que la formació va proposar a ERC un govern a dos, però la proposta no va prosperar. No obstant això, en l'assemblea del 9 de juny, la militància dels comuns va decidir "seguir explorant" la possibilitat d'un govern a tres i finalment ho van ratificar. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va felicitar a través de Twitter la decisió del Comú i va assegurar que serà "un compromís responsable i d'èxit".

D'altra banda, l'assemblea d'ERC, que es va celebrar ahir a la tarda, també va aprovar el pacte de govern amb 37 vots a favor i 3 abstencions. En aquest sentit, Pueyo ha explicat que ha batejat l'acord de govern com "el pacte de Sant Joan" perquè és el dia en què "es cremen les coses velles".

El pacte, que està basat en la "necessitat d'iniciar un procés de regeneració democràtica i transformació de la ciutat" estableix 27 punts programàtics, que són detalladament descrits en un document annex de 164 pàgines.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats