Lleida
16/30° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L'assemblea local d'ERC aprova per unanimitat l'acord d'investidura de Miquel Pueyo com alcalde de LleidaEls republicans consideren que el document recull "totes les qüestions prèvies necessàries" per obtenir el suports de Junts per Catalunya-Lleida i del Comú


L'assemblea local d'ERC de Lleida ha aprovat aquest vespre per unanimitat l'acord d'investidura de Miquel Pueyo, el qual la formació compartirà amb els grups de Junts per Catalunya-Lleida i del Comú de Lleida amb l'objectiu que el candidat republicà es converteixi en el nou alcalde de Lleida en el Ple de la Paeria de dissabte. Els republicans consideren que aquest acord recull "totes les qüestions prèvies necessàries" per obtenir el suports de les altres dues formacions, fruit de les negociacions dutes a terme els darrers dies. ERC sosté que és un acord "just i coherent" amb allò que la formació republicana "va expressar durant la campanya electoral" i que "inclou els acords de model de ciutat compartits" amb JxCat-Lleida i el Comú.

El president de la secció local d'ERC de Lleida, Josep Maria Romero, ha exposat que l'acord d'investidura és fruit de les reunions prèvies mantingudes amb Junts per Catalunya Lleida i el Comú de Lleida "per teixir i liderar aquest procés de canvi de govern a la ciutat de Lleida". 

En aquest sentit, Romero ha explicat que les tres formacions "coincideixen en la necessitat d'endegar un procés de regeneració democràtica i transformació de la ciutat, inspirat pels valors republicans, la transparència, la sostenibilitat i compromès en la justícia social". L'acord, que ha rebut l'aval de l'assemblea local d'ERC, "expressa els grans eixos de govern per fer possible aquest canvi a la ciutat de Lleida", segons Romero.

El republicà ha remarcat que aquest acord "és exclusivament per investir Miquel Pueyo com a alcalde de Lleida" el pròxim dissabte. "Posteriorment tractarem els acords necessaris per assolir un govern estable a la nostra ciutat, el primer pas però, és que Miquel Pueyo assumeixi l'alcaldia amb els suports necessaris de la resta de formacions", ha explicat.

Aquesta setmana els republicans compartiran aquest acord amb el Comú de Lleida i Junts per Catalunya-Lleida amb l'objectiu que també el signin per tal d'investir conjuntament Miquel Pueyo alcalde en el Ple de dissabte. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats