Lleida
17-33° C (sol)
97% 26 km/h


Laura Crespo, Joan Mas i els Cors de les Escoles Liceu s’uneixen per al concert ‘Granados encanta” d’aquest dissabte a l’AuditoriAquesta obra, que va ser encàrrec del Cercle del Liceu, només s’ha escoltat el 1903 en una audició privada amb Granados al piano a casa de l’escriptor Apel·les Mestres


Els solistes Laura Crespo i Joan Mas i els Cors de les Escoles Liceu, integrats per l’EM Arts Musicals de Lleida, EM Bellsons de Bell-lloc d’Urgell, EM Victòria Geli i Conjunt instrumental del Centre Professional del Conservatori del Liceu, s’uneixen aquest dissabte a l’Auditori Municipal Enric Granados per interpretar el concert “Granados Encanta. Història de nadala i el Follet de la cova del diable”, sota la direcció de Ricard Oliver. El concert, que se celebrarà a partir de les 18.00 hores de la tarda, s’emmarca en l’Any Granados i s’inclou dins del Cicle de Concerts Familiars que compta amb la col·laboració d’Ibercaja.

A la primera part del concert es podran escolar els solistes del Conservatori Superior de Música del Liceu i a la segona part la cantata La història de Nadala i el Follet de la Cova del Diable, adaptació per soprano, tenor, cor infantil, narrador i conjunt instrumental, de l'obra El Follet, d'Enric Granados.

Aquesta obra, que va ser encàrrec del Cercle del Liceu, només s’ha escoltat el 1903 en una audició privada amb Granados al piano a casa de l’escriptor Apel·les Mestres. Als anys 90 es va fer enregistrament per piano i solistes d’alguns fragments de l’òpera.

A l'esplanada del Castell del Comte Guillem, un poble sencer es prepara per celebrar les núpcies de Nadala, la seva preciosa filla, amb el comte Martí. Tothom està disposat a celebrar l'esdeveniment, però el Follet, captivat per Nadala, es deixa veure i remou les emocions de Nadala fins a encuriosir-la i fer-la dubtar del seu amor per Martí. Tot es resoldrà a la Cova del Diable, cau del Follet i pou de mals consells.

Les entrades de tots els concerts es poden adquirir a la taquilla de l’Auditori de dilluns a divendres de 17.30 a 20.30 i el preu de tots ells és de 12 € i la reduïda 10 €. Les entrades també es poden adquirir mitjançant el web www.auditorienricgranados.cat

Informació: Ajuntament de Lleida / Fotografia: Conservatori del Liceu

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats