Lleida
4 - 9° C (pluja)
97% 26 km/h


L'’Empresa Municipal d’Urbanisme tanca l’exercici 2015 amb un resultat positiu de 353.943,77 euros, segons la PaeriaEls comptes incorporen la nova taxació dels actius de l’EMU, realitzada per encàrrec mitjançant concurs amb el consens de tots els grups municipals.


El Consell d’Administració de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) reunit avui ha donat compte del resultat de l’exercici 2015, que ha tancat amb un resultat positiu de 353.943,77 euros, uns comptes que incorporen també la nova taxació dels actius de l’EMU. Una taxació realitzada per una firma professional independent que es va fer per encàrrec mitjançant concurs amb el consens de tots els grups municipals.

La tinenta d’alcalde i presidenta de l’EMU, Montse Mínguez, ha ressaltat “els bons resultats de l’exercici 2015 i ha recordat que la tasca de l’EMU, centrada en facilitar i promoure un habitatge digne per a les famílies que ho necessiten, és encara avui molt necessària”.

L’EMU compta amb reserves suficients per a absorbir la depreciació dels actius que han disminuït de valor, tot i que una altra part dels actius han pujat la valoració. L’EMU compta amb reserves suficients per valor de 29,9 milions d’€ per a absorbir aquestes depreciacions i garantir així la seva viabilitat financera i poder continuar garantint les seves funcions actuals enfocades fonamentalment a l’habitatge social.

L’exercici 2014 es va tancar amb unes pèrdues de 291.141,60 euros.

L’EMU es centra en habitatge social amb l’objectiu de garantir un habitatge digne a totes les famílies amb dificultats

El Consell d’Administració celebrat avui ha donat compte també de les activitats desenvolupades durant l’any en matèria d’habitatge, patrimoni, obres i manteniment.

Pel que fa a habitatge, la Mesa d’Emergències ha adjudicat durant l’any 2015 un total de 146 pisos, que han estat destinat a cobrir necessitats puntuals de les famílies lleidatanes. D’aquests, 25 s’han adjudicat a famílies provinents de desnonaments i 8 habitatges s’han destinat a famílies amb fills amb problemes de salut.

D’altra banda, l’Oficina Local d’Habitatge ha gestionat 1472 ajudes al lloguer durant l’any 2015 i ha gestionat un total de 765 ajuts per a la rehabilitació d’edificis enfront els 45 ajuts gestionats l’any anterior.

Cal remarcar també que l’Oficina Local d’Habitatge va registrar durant l’any 2015 un total de 528 noves inscripcions al registre de sol·licitants d’habitatges de protecció oficial. A 31 de desembre de 2015 hi havia un total de 1497 persones inscrites.

Pel que fa a patrimoni, l’EMU gestiona 259 habitatges municipals, 153 dels quals són habitatge protegit i lliures i 66 més que es destinen a emergències puntuals.

Respecte a obres i manteniment, durant l’any 2015 s’ha portat a terme un enderroc de Companyia 12/Gairoles 13, un enderroc de Cotxera, 26 i un altre a les Escales de Sant Llorenç. A més a més de diverses obres de rehabilitació i les obres del Convent de Santa Clara i del Centre de Dia, entre altres.

Finalment, subratllar que l’EMU ha destinat prop de 120.000 euros a ajudes a la instal·lació de comerços al Centre Històric des de l’any 2011.

Informació: Ajuntament de Lleida

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats