Lleida
-2 / 16° C (sol)
97% 26 km/h


Les cigonyes segueixen construint nius a la Catedral de Lleida tot i les xarxes i Ipcena denuncia el perill que això suposaLa trucada d'un veí que alertava d'una au atrapada ha mobilitzat els serveis d'emergència, tot i que finalment no hi han hagut d'intervenir


Agents rurals, bombers i ecologistes, s'han desplaçat aquest dilluns al matí fins a la Catedral de Lleida, perquè un veí havia trucat als serveis d'emergència, cap a les nou, alertant que hi havia una cigonya atrapada en una de les xarxes de protecció instal·lades a l'edifici. El Capítol les han col·locat per evitar el despreniment d'elements de les cúpules i dels contraforts, tot i que des d'Ipcena denuncien que es vulgui fer fora les cigonyes i neguen que les aus siguin les responsables dels danys a la Catedral. En aquest cas, la cigonya ha acabat sortint per ella mateixa quan els bombers s'hi ha acostat amb l'escala però els ecologistes alerten que, com es pot comprovar, les aus segueixen construint els seus nius a la teulada de la Catedral i que les xarxes suposen un perill per a aquestes aus. El portaveu d'Ipcena, Joan Vázquez, lamenta que les xarxes són "temeràries" i una "trampa" per a les aus i alerta que en algun moment les aus hi quedaran atrapades.

La setmana passada el Capítol de la Catedral de Lleida va retirar tres nius de cigonya de la Catedral, amb l'autorització de la Generalitat.

Més informació accedint al web com a subscriptor/-a en aquest enllaçArticles relacionats