Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Les entitats veïnals demanen que es consensuï el mapa de carrers per als vianantsLa FAVLL vol que la Paeria escolti les propostes dels ciutadans, els comerciants i els hostelers


La Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL) demana un gran consens de ciutat per crear zones de vianants noves, provisionals o definitives, per pacificar el trànsit i aconseguir una Lleida més sostenible.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida (FAVLL), Toni Baró, va avançar que tècnics de l’entitat participaran en una taula de la mobilitat, que proposa la Paeria, en què es podrà aprofitar l’experiència de les administracions i les entitats i les associacions per proposar un nou urbanisme on es prioritzin els vianants. Baró es va mostrar satisfet per la iniciativa de l’Ajuntamet de Lleida de convertir carrers en zones de vianants, amb talls provisionals o definitius, per pacificar el trànsit viari i afavorir els desplaçaments a peu, encara que va dir que el projecte s’hauria de consensuar -per exemple, per evitar les crítiques dels veïns i els comerciants de Rovira Roure- s’hauria d’estendre a més barris i també s’hauria de dur a terme els dies laborables.

L’entitat veïnal va proposar que en la taula de la mobilitat s’escoltin les propostes que aportin els  representants de la ciutat, no només les administracions. Així, Baró creu que s’haurien de tenir en compte les entitats veïnals, els comerciants, els hostelers o, fins i tot, els usuaris de les bicicletes per acabar de perfilar un mapa de la ciutat amb els carrers vianalitzats i les zones 30.  

Segons la Paeria, la conversió de carrers en espais per a vianants s’ha fet aprofitant la situació d’emergència per la Covid-19, en què, d’acord a l’estat d’alarma, s’ha hagut de reduir i regular la circulació, tant de vehicles com de persones. L’objectiu és aconseguir una major conciliació del trànsit i reduir les emissions contaminants. 

D’altra banda, operaris municipals van instal·lar mobiliari urbà nou (bancs i una paperera) al carrer Enginyer Cellers, en el tram on s’ubica l’escola de Pardinyes, que ha quedat tallat al pas de vehicles de manera definitiva i mitjançant pilones. L’actuació s’ha fet per facilitar l’accés al centre educatiu amb el màxim de seguretat i permetre també una millor connexió amb la Plaça de lo Marraco, punt habitual de trobada i joc per als nens i les famílies.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats