Lleida
3/11° C (boira)
97% 26 km/h

8 desembre 2019

Les excavacions a Iesso revelen un esquelet humà tardo-romàEls ossos estan enterrats “luxosament” a l’edifici de les termes


La campanya d’excavacions a la Iesso romana de Guissona (Segarra) va posar al descobert l’esquelet d’un individu que podria haver viscut entre l’època tardo-romana i visigòtica entre els segles II i VIII d.C.

El director del Museu de Guissona, David Castellana, va explicar que l’enterrament està situat dins de l’edifici de les termes i que està fet amb un ‘’cert luxe’’ perquè el cos estava tancat en un sarcòfag de pedra molt ben segellat que ja feia anys que estava localitzat a l’excavació. 

Una altra de les revelacions de la campanya va ser el material constructiu de les termes ja que es van trobar moltes peces que permetran intuir com funcionava l’espai. Una de les teules presenta la peculiaritat que té gravades les petjades d’un nen petit.

La campanya d’excavacions a la ciutat romana Iesso de Guissona d’aquest estiu s’ha concentrat a la zona calefactada de les termes i també en un altre punt fora muralla. 

Segons David Castellana les troballes dels darrers dies han sigut ‘’sorprenents’’ ja que si bé es tenia constància que quan es ban abandonar les termes aquestes es van enderrocar, l’excavació va revelar que després de l’enderroc la zona es va ‘’remenar’’. És en aquest context que molt possiblement es va fer l’enterrament adossat en una sala de l’edifici.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats

Amb el suport de: