Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Les Firetes corren perill després de la rescissió del contracte dels firaires amb la Paeria de LleidaL'associació havia guanyat el concurs per gestionar set anys al solar de l'antiga Hípica


La instal·lació de les Firetes d'aquest any està en l'aire després que s'hagi rescindit el contracte de

l'Associació Provincial d'Industrials Firants de Lleida per gestionar l'espai de l'antiga Hípica.

L'Associació Provincial d'Industrials Firants de Lleida es va adjudicar el contracte a l'abril de l'any 2019 en concurs públic per a l'explotació de l'espai de les Firetes per un període de 7 anys entre els mesos de maig i setembre.

El tinent d'alcalde i president de l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), Sergi Talamonte, va comentar que "el contracte de lloguer amb l'associació de firaires es va rescindir i es va tornar la resta de la fiança després de descomptar el deute que l'entitat va deixar al setembre de l'any passat a la Paeria".

Per la seva banda, el president de l'Associació Provincial d'Industrials Firants de Lleida, Hugo García, va dir que "estem negociant amb l'Empresa Municipal d'Urbanisme, organisme que va gestionar el concurs públic, per reconduir la situació o negociar una rebaixa de l'cànon anual a pagar ".

L'Associació Provincial d'Industrials Firants de Lleida es va adjudicar el concurs públic per a l'explotació de l'espai de les Firetes per un període de 7 anys entre els mesos de maig i setembre. L'oferta dels firaires de Lleida va ser de 181.000 euros anuals (més IVA), quantitat que doblava el preu de sortida establert en les bases del concurs, on es partia de 90.000 euros. L'empresa European Fairs, SL, amb seu social a Getafe, va presentar una oferta de 160.000 euros, que va ser rebutjada.

En les bases del concurs, la proposta econòmica era la més valorada per qualificar les dues pliques, encara que també es van tenir en compte altres aspectes tècnics. Era la primera vegada que l'Ajuntament de Lleida convocava un concurs públic per a l'adjudicació de l'espai de les Firetes. Les atraccions van canviar d'ubicació l'any passat i de l'solar situat davant de l'Agustí Mestre, a la banda de la LL-11, van passar a instal·lar-se al terreny de l'antiga Hípica, després que es realitzessin diverses obres de remodelació.

Anteriorment, els industrials firaires pagaven una taxa municipal per l'explotació de l'espai públic, quan instal·laven les seves atraccions.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats