Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


Les obres de la rambla verda de Pardinyes es reactiven amb la neteja dels parterres



Els operaris eliminen les males herbes i en pocs dies plantaran la gespa en les vint jardineres


La Paeria va reprendre ahir les obres de conversió del carrer Corregidor Escofet, al barri de Pardinyes, en una rambla verda, amb la neteja de les males herbes que hi havia a la vintena de nous parterres.

Operaris de l’empresa Glauca Gestión del Paisaje van reiniciar els treballs que van començar a mitjans de novembre del 2019 i es van haver d’aturar amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma per la Covid-19 a mitjans del passat març. 

A banda de la neteja de les males herbes, s’instal·laran els emissors de reg, es prepararà el terreny i, finalment, se sembrarà la gespa. Aquesta serà d’un tipus de grama Cynodon dactylon, una espècie rústica de baixes necessitats hídriques. Les àrees de gespa quedaran repartides en 20 nous parterres amb una superfície total de 328 metres quadrats. El projecte urbanístic continuarà amb la plantació de 12.000 unitats arbustives  i 59 arbres de mida petita i mitjana.

En una segona fase d’aquest passeig verd, entre els carrers Camí de Corbins i Comtes d’Urgell, està previst desenvolupar un carril bici, separat del passeig central i que connectarà amb el tram de l’Avinguda de Tortosa, i substituir el mobiliari urbà (bancs i papareres) fet malbè. A més, no es descarta convertir l’espai en zona 30 per donar prioritat als vianants. 

El projecte aprovat en els segons pressupostos participatius corresponents a l’any 2018 va ser adjudicat a l’empresa Glauca Gestión del Paisaje per 46.702,38 euros, que s’hauria de complementar amb una altra partida, de 50.000 euros, per acabar les dues fases d’actuació, que inclou l’habilitació del carril bici i la reposició del mobiliari urbà de tot el passeig central del carrer Corregidor Escofet. 

Les obres d’aquesta zona de la ciutat, molt freqüentada pels veïns i les veïnes, sobretot en els capvespres i els dies festius, han provocat cert desconcert entre els habitants del barri, atès que han vist com s’ha reduït el nombre de bancs i la zona de paviment dur per passejar. A més, no hi ha cap panell que informi sobre l’actuació urbanística, que ja portava mesos de retard abans de l’estat d’alarma sanitària. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paper



SOBRE L'AUTOR

Articles relacionats