Lleida
8/20° C (sol i núvols)
97% 26 km/hLes obres per instal·lar un ascensor es converteixen en un calvari pels veïns d’un edifici de BalaguerEs van iniciar fa més d’un any i creen dificultats per entrar i sortir de casa


Veïns de l’edifici situat al número 17 del carrer Urgell de Balaguer van mostrar ahir la seva indignació i preocupació per unes obres per instal·lar un ascensor i que ja s’allarguen un any i mig. “Van enfonsar l’escala per fer-la més petita per l’ascensor i van posar una provisional d’obra, sense tenir en compte que viuen persones grans, algunes d’elles amb mobilitat reduïda que ara no poden entrar ni sortir de casa seva. Això també suposa un problema si hi ha una emergència”, va manifestar ahir la Sonia Roldan, filla d’un matrimoni de 83 i 85 anys que viu en un pis de l’edifici.

Les obres es van iniciar el juliol de 2018, després de que una empresa constructora realitzés un pressupost de 87.804, 81 euros per instal·lar un ascensor. “Fins al moment ens havien dit que no es podia, però aquesta empresa ens va dir que sí. Vam confiar, però passen els mesos i no han avançat, tot i que s’han donat ja uns 60.000 euros per unes obres que per ara no superen els 20.000 euros”, va dir Roldan. A més, va puntualitzar que “el constructor diu que no té diners per continuar i no saben quan s’acabaran”.

Per la seva part, l’administrador de la finca, Ramón Jordi Ninot, va expressar que “és una obra complicada i per problemes s’ha tingut que retardar. No és fàcil de fer quan viu la gent i el projecte inicial s’ha tingut que canviar. És normal que els veïns estiguin nerviosos, però les obres no s’han paralitzat i el constructor em va dir que s’està treballant en l’escomesa de l’electricitat”.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats