Lleida
4/16° C (sol i núvols)
97% 26 km/hLes retallades pressupostàries a entitats culturals de Lleida centren la Comissió de CulturaEl grup socialista ha mostrat la seva sorpresa davant els canvis de recorregut de la cavalcada de Reis a Lleida, que enguany no passarà per Cappont tal com ha anunciat el regidor de festes en comissió


El nou pressupost 2020 del govern de la Paeria centra les preguntes del grup socialista en les comissions com la de Gestió Cultural i Joventut, d’aquest dimecres al matí. Des del PSC, s’han plantejat preguntes al govern sobre les retallades en les ajudes a entitats culturals de Lleida com són la Banda Municipal de Música i també la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol. La regidora Cristina Morón ha explicat que el govern ha justificat la retallada “al tractar-se d’uns pressupostos austers, que els han portat a reduir ajudes”.

En relació a l’Aplec del Caragol, el regidor Amor ha dit que es tractava d’un esdeveniment que “no pot assumir més participants” i en aquest sentit l’ha comparat amb el Mobile World Congress. Recordem que el PSC va presentar una esmena al pressupost 2020 perquè la Fecoll no vegi reduïda l’ajuda en 35.000 euros tal com preveuen els comptes presentats pel govern.

Pel que fa a la Banda Municipal, els regidors Morón i Quiñonez han qüestionat la retirada de l’ajuda a la banda musical que representa la ciutat, un fet amb què el govern ha respost que arribaran a l’acord d’un nombre d’actuacions a l’any. Els regidors socialistes han constatat el malestar dels membres de la Banda Municipal, que té una trajectòria de 25 anys i que treballa també en municipis de l’entorn de Lleida.

 

Nou recorregut cavalcada Reis

Els regidors socialistes també s’han mostrat sorpresos per les novetats en el recorregut de la Cavalcada de Reis 2020 per la qual aposta el nou govern. “Enguany la cavalcada no passarà per Cappont”, han explicat i les raons segons diuen són reduir el cost de l’esdeveniment i també de seguretat a l’hora de creuar el pont, han afirmat. Raons que els regidors del PSC han qüestionat i que volen traslladar al veïnat de Cappont.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats