Lleida
20/39° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’escola concertada catalana demana un pla de rescat per evitar el tancament de centresLes entitats xifren que cada mes de confinament costa prop de 17 milions d’euros als col·legis


L’escola concertada catalana demana un pla de rescat en forma de subvenció a fons perdut de 16,8 milions d’euros per cada mes de confinament per tal de no desaparèixer.

Les diferents patronals van enviar una carta a la directora general de Centres Concertats i Centres Privats del Departament d’Educació perquè faci arribar aquesta necessitat al govern espanyol. “Les escoles necessiten liquiditat amb caràcter urgent si és que volem evitar una crisi sense precedents d’una part substancial del sistema educatiu de Catalunya”, van avisar des de l’escola concertada, que remarca que és una quantitat “ajustada a la situació que travessen els centres i a la voluntat d’assegurar-ne la continuïtat quan finalitzi aquesta etapa excepcional”. 

“I no és en cap cas una demanda de facilitació de crèdits, perquè els centres ja estan endeutats, sinó de liquiditat en forma de subvenció a fons perdut”, va afegir el sector, que constata que la situació és “delicada”.

D’altra banda, els sindicats CCOO i UGT van denunciar ahir que la Fundació Vedruna Catalunya demana al personal de més d’una trentena dels seus centres escolars concertats que facin efectiva una donació “voluntària” mensual del 10% del seu salari net fins que no es restableixi la normalitat a les escoles. La Fundació Vedruna Catalunya gestiona quatre col·legis a la demarcació lleidatana, que estan situats als municipis de Balaguer, Tàrrega, Mollerussa i Bellpuig.

Educació pagarà el material de protecció durant el període de preinscripció

Les entitats representatives de l’escola concertada de Catalunya van expressar la seva satisfacció i agraïment davant l’anunci del Departament d’Educació de fer-se càrrec de la dotació de material higiènic i sanitari als seus centres durant el període de preinscripció, tal com fa amb els públics. El departament va anunciar que pagarà les mascaretes, els gels i els guants necessaris en el procediment presencial de preinscripció. El sector considera que la decisió fa justícia amb les demandes de l’escola concertada i el paper que té en el marc del Servei d’Educació de Catalunya.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats