Lleida
9-25° C (sol i núvols)
97% 26 km/h


L'esdeveniment El Solidari acull el debut del duet acústic AeliXEls lleidatans Andrea Menal i Sergi Vila integren aquest nou projecte


Aquest dissabte, des de les 10.00 hores, la cantant de Lleida i el guitarrista d'Alcarràs s'estrenaran en el marc de la novena edició de l'esdeveniment El Solidari, que se celebra al Club de petanca del Secà de Sant Pere.

El grup de versions lleidatà Bruixa Express és l'embrió d'aquest nou projecte acústic anomenat AeliX, ja que l'experimentat guitarrista i la jove veu es van conèixer en aquesta formació. Sergi és un veterà de la banda, que porta 12 anys en ella a excepció d'una aturada d'uns mesos, i Andrea va arribar fa tres temporades; va ser llavors quan van coincidir. Andrea, que va estudiar diversos anys de cant de petita, va començar en un grup del Club Banyetes i que va tornar a la música després d'abandonar-la un temps pels estudis, explica a LA MAÑANA que “portava molt de temps volent fer un duet però no trobava a ningú disposat i em van dir que li proposés a Sergi, que va acceptar”. El guitarrista, autodidacta, “encara que he tingut la sort de relacionar-me amb molts bons guitarristes de Lleida com Er Taqueta”, comenta que “ja amb La Bruixa hi ha una cançó en la qual sortim junts i després, en un concert d'Andrea al Secà, vaig pujar a l'escenari a tocar una cançó en acústic i va funcionar molt bé, va haver-hi feeling i les crítiques van ser bones”.

Així, tots dos es van llançar a formar aquest projecte en el qual també oferiran versions, encara que bastant diferents i en un format més íntim, “no per a fer xous”, entre elles cançons d'Amy Winehouse –a qui Andrea reconeix com una de les seves veus referencia al costat d'Ella Fitzgerald–, Vetusta Morla o Maná.

Ara és el moment d'anar tancant dates, i encara que diuen que la situació a Lleida no és molt bona per la manca de sales, “sembla que en aquests formats petits hi ha més interès”

Andrea Menal, a més, oferirà un altre concert el mateix dissabte, a partir de les 22.30 hores a l'Antares Jazz, acompanyada dels guitarristes Joel Mercé i Gerard Barrachina.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats