Lleida
5/14° C (boira i sol)
97% 26 km/hL’Espai Ponent inaugura una exposició amb obres que s’inspiren en la Colla del SafràGrup fundat per Isidre Nonell el 1893 i que van formar sis artistes: Joaquin Mir, Ricard Canals, Ramon Pichot, Adria Gual, Juli Vallmitjana i el mateix Isidre Nonell.


L’Espai Ponent, situat al carrer Caldereries, 6, va inaugurar ahir l’exposició Descobrint la Colla del Safrà, amb una cinquantena d’obres inspirades en aquest grup fundat per Isidre Nonell el 1893 i que van formar sis artistes: Joaquin Mir, Ricard Canals, Ramon Pichot, Adria Gual, Juli Vallmitjana i el mateix Isidre Nonell. L’exposició, organitzada per l’associació Art-Pintura i coordinada per Josep Antoni Ferrer, mostra el treball de tots els alumnes que han participat en el curs de pintura impartit per Ferrer. 

“L’exposició ha permès redescobrir aquest grup artístic i intel·lectual i abordar des de múltiples conceptes i perspectives la varietat artística de la Colla del Safrà”, explica Ferrer, que afegeix que “l’objectiu fonamental era posar a l’abast dels meus alumnes l’esperit inquiet, transgressor i innovador de la Colla del Safrà”.

El grup, que es va mantenir en actiu fins al 1986, no va tenir un programa artístic definit ni tampoc una estructura rígida. Va ser més aviat un grup de joves que aportava unes idees compartides, com ara una certa actitud anàrquica i un interès per la pintura a l’aire lliure. Respecte a les obres que es poden veure a l’Espai Ponent fins al dia 10 de setembre, estan fetes mitjançant la tècnica de la pintura a l’oli i tenen unes dimensions de 50x60 cm.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats