Lleida
6/23° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’Estat millora 80 quilòmetres de la línia Lleida-Manresa per poder augmentar la velocitat dels trensAmb les actuacions que s’estan fent es calcula que es reduirà set minuts el trajecte entre la capital del Segrià i Mollerussa


Amb l’objectiu de millorar el servei de la línia de Lleida a Manresa (R12), el govern espanyol està fent actuacions, des de principis d’any, en 80 quilòmetres del trajecte des de la capital del Segrià fins a Calaf, segons va anunciar ahir el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín. 

Amb aquestes actuacions, per les quals s’invertiran més de 13 milions d’euros i que s’estan fent a les nits, el que es busca és aconseguir que els trens circulin a la seva màxima velocitat, entre uns 120 i 140 quilòmetres per hora i reduir, en conseqüència, el temps de trajecte. A tall d’exemple, amb aquestes millores el trajecte de Lleida a Mollerussa es reduirà set minuts, passant dels 22 minuts actuals als 15.

Una de les tasques que s’està duent a terme és la substitució de les travesses i la millora del llit de balast de sota les vies en un tram de 16 quilòmetres entre Lleida i Mollerussa. En concret es renovaran un total de 27.000 travesses de formigó. Així mateix, una segona actuació s’està fent al punt quilomètric 201 afectat per la rubinada DANA del mes d’octubre. S’hi està construint una escullera per evitar que el canal torni a afectar la via si hi hagués un altre temporal. En aquest sentit, Crespín va explicar que també s’està actuant en sis trinxeres “sanejant-les” per evitar possibles condicions meteorològiques adverses. 

primer trimestre

Finalment, a Calaf, s’està renovant la subestació elèctrica. Porten des de principis d’any treballant-hi i la previsió és que es puguin acabar durant el primer trimestre d’aquest any. 

El subdelegat interpel·lava ahir des del Pla de la Vilanoveta el Govern de la Generalitat afirmant que un cop acabats aquests treballs, la línia “quedarà en perfecta disposició perquè en el moment que ho desitgi la Generalitat pugui implementar el servei de Rodalies”. 

En aquest sentit, el subdelegat José Crespín va remarcar que “és una prova fefaent que l’Estat inverteix i actua perquè altres administracions puguin desenvolupar les seves competències” i que es tracta “d’una de les obres públiques amb major inversió a la província de Lleida”.

nombre d’usuaris

D’altra banda, cal remarcar que aquesta línia té una mitjana de 2.000 usuaris diaris. Els principals viatges són cap a Cervera –uns 236 al dia–, Tàrrega uns 359 al dia– i Mollerussa, uns 291 al dia. 

Reunió avui de la Plataforma a la Diputació i Talarn, “satisfet” pels “ fruits”

La Plataforma de la línia Lleida-Manresa es reunirà avui a les 9.00 hores a la sala polivalent de la Diputació. Hi participaran el president de l’ens provincial, Joan Talarn, que es va mostrar ahir “satisfet” perquè “la reunió de demà de la Plataforma per la millora de la línia comenci a donar els seus fruits”. A banda de Talarn hi participaran els alcaldes afectats per la línia, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín i el subdelegat del govern espanyol.

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperSOBRE L'AUTOR

Articles relacionats