Lleida
16/33° C (sol)
97% 26 km/h

Actualitat sobre el coronavirus


L’Horta celebra els 65 anys de la Verge de Grenyana amb un aforament limitat?Per facilitar la visita, l’ermita va tenir oberta la porta durant tota la jornada


Només 32 persones van poder accedir a les 11 del matí d’ahir a la Missa del 65 aniversari de la Verge de Grenyana, a l’ermita d’aquesta partida de l’Horta de Lleida. Els organitzadors havien previst la restricció de l’accés a l’interior i també els distanciament dels assistents a la celebració religiosa, seguint així al peu de la lletra les restriccions de la fase 1 del confinament per la pandèmia del Coronavirus, que restringeix al 30% l’aforament dels oficis religiosos.

Tot i això, ahir era un dia d’aniversari per l’ermita de la Mare de Déu de Grenyana i calia commemorar la data del 19 de maig de 1955, festa de l’Ascensió com ahir, en que la petita talla de la Verge esculpida en fusta de noguer per l’escultor Jaume Gort, va ser entronitzada en el seu cambril substituint a la imatge gòtica destruïda durant la Guerra Civil. Així s’explicà al final de la celebració. Ja a primera hora del matí alguns caminant vinguts de Lleida, així com un grup de veïns de la partida, van recórrer a peu i des de les comportes del Riu Segre, l’antic camí d’Alcoletge que passa per davant de l’ermita.

Aquest va ser el mateix itinerari seguit per la comitiva que fa 65 anys portà en processó la Verge, que havia estat beneïda el dia abans a l’església de Sant Joan de Lleida: “Vam pensar que fora bonic tornar a fer a peu aquell mateix recorregut”, recordava un veí de la Torre Mercadé. Per facilitar la visita, la porta de l’ermita va estar oberta tot el dia.

Foto: Ramon Mercadé

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats