Lleida
8/21° C (sol i núvols)
97% 26 km/hL’Horta vol ajuts i un pla estratègic per endreçar sèquies i rieres del SegreLes segones inundacions en 4 mesos minvaran la producció dels fruiters


Les inundacions pels desbordaments de sèquies i canals de regatge, especialment a les zones més baixes com es el cas de l’Horta de Lleida, han fet malbé moltes plantacions de fruiters. Es per aquest motiu que des de l’Associació d’Empresaris Agraris de Lleida (ASAJA) es demana al Govern que s’apliqui a aquesta zona el mateix reial decret llei de mesures urgents que es va destinar als camps afectats per l’incendi de la Ribera de l’Ebre durant l’estiu. Aquest decret va ser aprovat al Consell de Ministres el setembre de l’any passat i va reservar més de 550 milions d’euros a ajudes per a particulars, empreses i administracions locals que es van veure afectades per la catàstrofe natural, i que contemplava la seva implantació fins al 31 de març.

La crescuda del Femosa ha negat molts terrenys amb arbres fruiters que ja van patir les inundacions del passat octubre. Algunes d’aquestes produccions que s’havien salvat dels anteriors aiguats, ara han estat perdudes, segons va explicar el president de l’ASAJA, Pere Roqué. Per aquest motiu, des de l’associació demanen un pla estratègic sobre les rieres de sèquies que tenen la seva desembocadura al Segre i a través de les quals s’han produït les inundacions dels afectats, que a més, han perdut gran producció amb les seves collites. 

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats