Lleida
22 / 38° C (sol)
97% 26 km/h


l'ICG frega el miracle (61-70)L'equip dona la cara davant l'Ourense tot i les baixes


ICG Lleida, 61: Chapela (12), Feliu (6), Mbaye (4), Stutz (9), Quintela (17) –cinc inicial– Djuran (8), Oliva (2), Lafuente i Kyei (3). 

Ourense, 70: Rodríguez (13), Rozitis (7), Ott (9), Ferguson (7), Van Wijk (6) –cinc inicial– Zamora (20), Muratovic, Watson (6) i Pluta (2).

Parcials: 21-22, 6-21, 17-18, 17-9.

L'ICG Força Lleida va donar la cara malgrat les adversitats en forma de baixes, però va acabar perdent per 61-70 davant l'Ourense.

L'escenari era complicat. Sense els lesionats Serra i Fall, sense Steel que estava amb la seva selecció i amb la baixa d'última hora de Turner després de rescindir el seu contracte, l'ICG Força Lleida es presentava al partit amb tan sols set jugadors del primer equip i els quatre vinculats: Oliva, Lafuente, Vinós i Bergadà. L'objectiu no podia ser altre que intentar-ho. Sortir, donar-ho tot, confiar que al Barris Nord donés aquest empenteta sempre necessari quan les coses van mal dades i esperar que l'Ourense no tingués un bon dia.

La veritat és que la posada en escena de l'equip de Jorge Serna va ser consistent. Stutz i Chapela anotaven els dos primers triples, l'equip acabaria amb un 5/9 en aquest primer quart, situant el 6-0. Quintela i Chapela s'unien a la festa per mantenir els lleidatans per davant (14-11), però la guerra en la pintura començava a decantar-se a favor dels gallecs, que sense pressa però sense pausa, anaven jugant més còmodes del que podien esperar.

Zamora situava l'Orense per primera vegada per davant a falta de 37 segons. Responia Djuran amb un triple, però de nou Zamora contestava per a situar el 21-22 del final del primer període.

L'ICG Lleida va saber aguantar les envestides rivals en l'inici del segon període fins al 25-26 que reflectia l'electrònic del Barris Nord a 7'42 "del descans. Però va ser un miratge. L'encert des dels 6,75 va baixar de forma radical (0/7 en aquest període), la guerra pel rebot es perdia clarament (13/23) i l'escassa rotació local passava factura davant un Ourense que començava a obrir bretxa en el marcador. 

El 25-32 obligava a Jorge Serna a demanar temps mort, però ni així. Rodríguez, de tres, situava a Orense 10 amunt (27-37) i el parcial va ser ampliant-fins a un 2-17 que disparava el marcador fins al 27-43 del descans després d'un 6-21 en aquests segons deu minuts. Només Mbaye, amb quatre punts, i Quintela, amb un tir en suspensió, havien anotat davant un rival que començava a jugar a plaer.

El tercer període va ser un calc del primer. Dos triples de sortida de Chapela i Feliu mantenien l'esperança d'un ICG que tornava a endollar en els triples (5/10) per contenir les envestides de l'Ourense (35-54 a 3'59 ") que es va anar al final d'aquest període amb un 44-61.

L'equip de Serna havia aconseguit mantenir-se en el partit gràcies al seu encert des dels 6,75 i de nou dos triples de Feliu i Quintela li donaven ales per encadenar un parcial de 14-2 que situava el 58-63 a 4'18 del final. Els lleidatans fins i tot van tenir dos tirs lliures que Mbaye no va anotar per apropar-se més, però hi havia partit. Fins que va aparèixer Ott. Un triple seu i una cistella de dos tornaven a obrir bretxa fins a un 58-68 que, ara sí, va resultar absolutament irremontable per a un bon ICG Força Lleida.

El club rescindeix Turner i busca dos fitxatges

El Força Lleida va anunciar al matí la rescissió del contracte del base Robert Turner de comú acord amb el jugador i al·legant motius personals. Després d'això, Jorge Serna reconeixia que "hem de fitxar dos jugadors ràpid. Espero que en breu puguem anunciar un a la posició de cinc i cal rematar el tema de l'base. La idea és que siguin nacional o comunitaris ".

Pel que fa al partit, el tècnic de l'ICG Força Lleida ha comentat que "ha estat un partit amb enomes circumstàncies adverses i en la mitja part l'únic que he edido als jugadors que ho donessin tot i el públic estigués orgullós d'ells. Crec que així ha estat però quan pitjor estaven ells i millor nosaltres han ficat alguna cistella que ha acabat amb les nostres petites esperances ".

Més notícies a l'edició de LA MAÑANA en paperArticles relacionats